Samenwerken met je tweelingzus: Kim & Karlijn halen vrouwen uit hun comfortzone met intuïtieve fotoshoots

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Deze week spraken we twee creatieve geesten voor onze Powervrouwen rubriek en wel een tweeling: Kim (39) en Karlijn (39), twee ondernemende dames die hun krachten bundelen om andere powervrouwen van hun beste kant te laten zien met intuïtieve fotoshoots. Kim als brandmarketeer en stylist, Karlijn als fotografe. Wat hoopt deze tweeling met hun werk te bereiken? En hoe doen ze dat zo samen? Je leest het hier.

Waar kunnen mensen jullie van kennen?

Karlijn: Mij kun je kennen als fotograaf van MOODZ Fotografie waarin ik me vooral richt op brandshoots, empowerment shoots en boudoir shoots. Vrouwen staan bij mij centraal: hun kracht vastleggen, met creatieve, pure, krachtige en zachte beelden. Female empowerment!

Kim: Mij kun je kennen van de visuele brandconcepten die ik – als freelancer – creëer met Concept by K. Daarnaast maak ik ook persoonlijke illustraties in opdracht.

Samen hebben wij een concept gelanceerd gericht op female personal branding. We zijn als creatief tweeling-duo te boeken voor intuïtieve persoonlijke brandshoots. Brandshoots met net dat beetje méér. Shoots waarin we de diepte in gaan, en waarin we niet alleen mooie beelden maken maar echt kijken naar de vrouw voor de camera: wat is haar missie, waar staat ze voor, hoe kunnen wij dit samen met krachtige beelden vertellen. We noemen het niet voor niks “brand”shoots. De vrouwen worden door ons ontzorgd en professioneel geholpen met het neerzetten van een sterk visueel concept van zichzelf.

Tijdens de shoots varen wij vooral op intuïtie en voelen samen aan hoe een shoot neergezet mag worden. Dit doen we beiden vanuit onze eigen expertise: Kim als brandmarketeer en stylist, Karlijn als fotografe. Zo vullen we elkaar ontzettend goed aan. Als tweeling delen we hetzelfde “creatieve oog”, dezelfde intuïtie en dezelfde passie om authentieke beelden te maken vanuit een sterk concept. Wij denken allebei altijd in beeld! Tel daar onze ‘twinvibe’ bij op en 1 en 1 = 3. Wij hebben aan één blik of een half woord genoeg. Onze eerste samenwerking ontstond spontaan en daarna dachten we “dit is zo leuk om te doen, we zijn hier goed in, we móeten hier gewoon mee doorgaan”.

Kim & Karlijn
©MOODZ Fotografie
Kim & Karlijn
©MOODZ Fotografie

Waar staan jullie op dit moment in het leven?

Wij volgen onze passie en krijgen hier heel veel energie van. Doen wat we het allerleukste vinden en waar we goed in zijn. We genieten van het leven met ons gezin, werk, ons sociaal leven en sport.

Allebei willen we nog meer groeien als ondernemer en struggelen we met de balans tussen werk en privé. Tja, als je je werk zo leuk vindt én wil genieten van je gezin en het leven, dan zitten er echt te weinig uren in een dag!

Wat zijn jouw/jullie dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Nog meer groeien als ondernemers, nog meer vrouwen door heel Nederland bereiken en in hun kracht zetten, en nog veel vaker samenwerken. We hebben een gezamenlijk doel en gezamenlijke passie om vrouwen op authentieke wijze te fotograferen. Daarnaast werken we beiden ook voor onszelf, maar onze samenwerking smaakt absoluut naar nog veel meer. Het is zo tof om als tweeling onze passie te delen en volgen!

Karlijn: Naast mijn missie met Kim, wil ik ook zelf blijven fotograferen: brand shoots, empowerment-  en boudoir shoots. Er is niets zo mooi als de transformatie van een vrouw voor de camera te zien, en om na afloop van de shoot te horen dat ze meer zelfvertrouwen heeft en positiever naar zichzelf kijkt. Dit gun ik iedere vrouw, en dus wil ik heel graag nog meer vrouwen bereiken met mijn werk. Mijn droom: dat nog veel meer vrouwen zichzelf durven te laten zien, en durven te investeren in zichzelf.

Kim: Ik ben helemaal in mijn nopjes tijdens het uitwerken van een compleet branding-traject waarin alles tot in de puntjes klopt. Een holistisch geheel, waarin alles samenvalt: de ontwerpen én de fotografie. Een project waarbij ik de vrijheid voel om een concept creatief te vormen, van begin tot einde. Daarnaast wil ik nog meer persoonlijke grafische illustraties maken.  Deze maak ik in opdracht, voor mensen thuis, of voor hun business. Vaak worden de illustraties cadeau gedaan, maar er zijn ook mensen die het voor zichzelf bestellen. Het mooie van dit werk vind ik dat ik iets from scratch mag creëren. En dat de basis van mijn illustraties altijd persoonlijke foto’s zijn, waardoor de illustraties die ik ervan maak ook altijd een betekenis hebben. Ook hierin komt mijn passie voor vormgeving en kleurgebruik helemaal tot z’n recht.

Voor ons beiden geldt, dat we willen leren om minder meters en uren te maken. Nóg meer voor onze waarde te staan. Meer rust en ruimte voor gezin en personal time, terwijl we met ons werk blijven doen waar we goed in zijn en waar we blij van worden. Daarin willen we ook onszelf creatief blijven uitdagen.

Kim & Karlijn
Kim ©MOODZ Fotografie

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die jullie tot nu toe in het leven hebben geleerd?

Kim: Op werkvlak heb ik geleerd dat anderen je nooit klein mogen laten voelen. Privé wise, dat kinderen écht een spiegel zijn. En dat balans houden tussen werk en privé lastig is als je veel wilt en veel leuk vindt.

Karlijn: Balans tussen werk en privé. Niet te streng zijn voor mezelf en te veel werk aannemen. Mezelf ook rust gunnen. Dit laatste heb ik te weinig gedaan, wat jaren geleden resulteerde in een burn-out.

Welk taboe zouden jullie willen doorbreken?

Het taboe dat rust op het investeren in jezelf, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Wij strijden ervoor dat ondernemende vrouwen durven te investeren in geld, tijd en in de focus op zichzelf. Laat zien wie je bent, en ben trots op wie je bent en wat je doet. Dan ontstaat er magie.

Wat is jullie levensmotto?

Do things that give you energy, make you happy: things that light your inner glow!

Welk advies zouden jullie je jongere ik geven?

Kim: Je bent (meer dan) goed zoals je bent! Vertrouw maar op je gevoel en volg je passie, don’t wait.

Karlijn: Niet alles doen waar je voor gevraagd wordt, maar je passie en hart volgen. Dat maakt je werk zo veel leuker!

We ontkomen er natuurlijk ook niet aan om Kim & Karlijn wat te vragen over het boeken van één van hun shoots. Want twijfelen we niet allemaal een beetje wanneer we onszelf op de voorgrond zetten? →

Karlijn ©MOODZ Fotografie

 Wat zouden jullie vrouwen willen meegeven die wel een shoot zouden willen doen, maar het niet durven of twijfelen over ‘het nut’ ervan?

Ga ervoor! “Elke vrouw is anders, maar voor iedereen geldt dat mooie foto’s een krachtig gevoel kunnen ontketenen. Dat “wow: dit ben ik-gevoel”. Een gevoel van trots en zelfvertrouwen, om jezelf te zijn én jezelf te laten zien. Dat gunnen we elke vrouw. Opbloeien voor de camera. Een brandshoot is een personal boost en een business boost. Het is zo veel meer dan alleen mooie foto’s!