Salade Mediteranne uit Parijs

Salade Mediteranne uit Parijs – met feta, meloen en munt-pesto

Tijdens een weekendje Parijs bestelde ik rond lunchtijd een Plat Du Jour op een van de vele terrasjes. Niet verwacht, maar het bleek een lekker lichte Salade Mediteranne te zijn – wat opzich wel goed uitkwam na al die croissantjes, crepes en macarons. Met dit warme weer heb ik de aslade thuis nagemaakt, super easy! Hieronder vind je mijn recept:

Ingrediënten

Voor twee personen:

Voor de Salade:

  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 1/4 watermeloen
  • 2 goed rijpen trostomaten
  • 2 handjes feta
  • Zakje rucolamelange

Voor de Muntpesto:

  • handje munt
  • 2 handjes basilicum
  • handje pijnboompitten
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • half teentje knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • Zout & Peper naar smaak

Bereiding:

  1. Laten we eerst de pesto maken, dan is die klaar. Heb je een keukenmachine of blender? Stop dan alle ingredienten voor de pesto hier in en blend alles goed door elkaar. Heb je die niet, gebruik dan een vijzel om alle ingredienten, behalve de olie, te mengen. Doe de pasta in een kommetje en voeg dan de olie toe. Maak de pesto op smaak met zout en peper…Klaar!
  2. Snijd nu de tomaten in partjes, en beide meloenen in mooie driehoekjes. Bedek 2 borden met de rucolamelange en verdeel hier om- en om de tomatenpartjes en meloenstukken op. Verkruimel over elk bord een handje feta en besprenkel met de munt-pesto.

Et Voila, Bon Apetit!

 

 

 

 

By: Suzan

Kan moeilijk stil zitten en een tikje chaotisch. Grootste liefdes zijn reizen, eten en de zon. Volg Suzan op Instagram @suzananne

1 Comments

  1. Karlijn van Mierlo

    Delicious!! Merci voor het recept, ga het ook eens maken! X kar

Geef een reactie

totop