Rucola Stamppot – recept

Een keer iets anders na een winter vol andijviestamppot en hutspot? Maak dan deze heerlijke rucola stamppot!

Rucola Stamppot

Dit recept is voor 2-3 personen

Ingrediënten:

500 gram kruimige aardappelen
125 gr spekreepjes of chorizo (in stukjes snijden)
0,5 tot 1 zak rucola
0,5 tot 1 bakje cherrytomaatjes
Handje pijnboompitten
1 bolletje mozzarella
1 ui
Scheutje melk
Klontje boter
Zout en peper

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar in 20 minuten.
Bak de spekreepjes of de chorizo in een koekenpan.
Giet de aardappels af. Doe er een scheutje melk en een klontje boter bij en stamp de aardappels tot een puree. Meng de chorizo of de spekreepjes door de puree. Breng evt. op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree over de ovenschaal. Verdeel de cherrytomaatjes, stukken mozzarella en de pijnboompitten over de puree. Zet de ovenschaal 10-15 minuten in de oven. Snijd de ui in halve ringen.

Haal de ovenschaal uit de oven. Schep de rucola en de uien door de puree heen. Schep de puree goed om zodat alles goed verdeeld is.

Smakelijk eten!