Hotspots in Rotterdam: eten, drinken en slapen

Al sinds ik de Hollandse havenstad voor het eerste binnenstapte (ik denk dat ik een jaar of 12 was en we gingen op schoolreisje) heeft de stad me te pakken. Rotterdam heeft iets wat geen enkele stad voor mij heeft. De stad is rauw maar toch gezellig. Hip, en soms een tikje fout. Rotterdam is ontzettend leuk om eens een weekend rond te hangen, of een week voor mijn part. Elke week komt er wel weer een nieuwe hotspot opduiken en de stad loopt over van leuke barren, goede feestjes en prima restaurants. Ik vind het heerlijk om in mijn vertrouwde Den Bosch op de trein naar Rotterdam te stappen en met vriendinnen al het nieuws te ontdekken. Hier mijn favo’s:

Koffie, Cake & Ontbijt

Tea Lab

Voor gewoon een goede bak thee & een teringlekker taartje ga je naar Tea Lab, verstopt in een steegje tussen de Koopgoot en de Markthallen. De high-tea is echt een aanrader hier: super uitgebreid en belachelijk lekker.

Sue

Als je skinny wil zijn mag je geen taartjes eten. Fout! Bij Sue mag dat wel, want Sue maakt haar taartjes zonder geraffineerde suiker, gluten en lactose en zijn daarmee ook nog 100% vegan. Ja echt, ze zijn nog lekker ook.

By Jarusch

Voor koffie met iets lekkers in een fijne omgeving moet je bij Jarusch wezen. Als het zonnetje schijnt plof je met perfect gemaakte koffie en versgebakken stuk taart neer in de tropische tuin. Maar ook als het zonnetje niet schijnt is het een hele toffe plek. Ook voor ontbijt!

Lilith

Het ziet er wat donker uit van buiten, maar laat jezelf daar niet door afschrikken. Ze serveren hier de hele dag door super lekkere ontbijtjes en goede koffie. Tip: de pannenkoeken! Pluspuntje: het personeel is super vriendelijk.

https://www.instagram.com/p/BlIBy2eHTRF/?taken-by=lilithrotterdam

Lunch & Diner

Brasserie Pierre

Alsof je een Parijs eetcafe binnenstapt! Je eet hier heerlijke franse gerechten voor een goede prijs. Eigenlijk is alles lekker, maar mijn favoriet is de steak tartar.

https://www.instagram.com/p/BgqJihVFMxS/?taken-by=brasseriepierre

Flowerburger

Er gaat niks boven een goede burger en zeker eentje die ook nog goed is voor mother earth. De burgers zijn Vegan en je hebt ze in alle kleuren van de regenboog. Ja, zelfs roze… Hoe leuk!

Dudok Rotterdam

Doduk aan de meent is een stadbrasserie waar het altijd gezellig druk is. Gezinnen aan de appeltaart (die moet je echt proeven), vriendinnen aan de wijn tijdens een shop-break, verliefde stelletjes die een pan mosselen delen; het Rotterdamse leven vind je hier.

Altijd in de buurt

Toffe tent met goede muziek en een prima kaart. Het eten wordt uitgeserveerd in hippe papiertjes. De mozarellasticks zijn een aanrader!

Rauwdouwer

Ze beschrijven zichzelf als de ‘Urban Jungle’ en daar kan ik zeker wel inkomen. Het restaurant is lekker groen en minimalistisch ingericht. De gerechten zijn puur en gemaakt met passie. Ze wisselen de kaart wekelijs, dus je kunt er gewoon elke week opnieuw naartoe ;).

https://www.instagram.com/p/BjEp2VxFDpB/?taken-by=rauwdouwer

Drinks

De Gele Kanarie

De Gele Kanarie brouwt haar eigen bier, en serveert daar ook nog verdomd lekkere hapjes bij. Echt zo’n fijne plek voor een gezellige date met je lover of vriendinnen door de ongedwongen sfeer en natuurlijk geruime keuze aan speciaal bier.

Thoms Stadsbrouwerij

Ook Thoms kan bier brouwen als de beste. Deze stadsbrouwerij is het jonge broertje van Thoms Restaurant & Underground bar aan de Meent, wat trouwens ook een leuke plek is om naartoe te gaan. In de stadsbrouwerij kun je terecht voor een vers gebrouwen biertje, goed eten en gezelligheid.

https://www.instagram.com/p/BlQJClPn0Y6/?taken-by=thoms_stadsbrouwerij

The Suicide Club

Je rolt vanuit Rotterdam Centraal zo deze prachtige cocktailbar met rooftop in. Met uitzicht over de havenstad nip je zo een aantal van de allerbeste cocktails van Rotterdam weg.. vandaar de naam ;).

Blijf je slapen?

Room Mate Bruno

Als je een nachtje blijft slapen, slaap dan zeker in het splinternieuwe Room Mate Bruno hotel aan Kop van het Zuid. Je zit hier op een perfecte locatie bij het metrostration en recht tegenover de Cruise Terminal. Logistiek handig en bovendien een van de mooiste plekjes van Rotterdam. Het Room Mate hotel heeft prachtige kamers, een fitnissruimte, een sauna- en massageruimte, een lounge, een restaurant en een markthal waar je super lekker streetfood kunt eten onder het genot van een G-T of speciaal biertje (ook leuk om naartoe te gaan als je hier niet verblijft overigens). Het ontbijt is ontzettend uitgebreid met healthy keuzes en guilty pleasures; als je beide neemt blijf je mooi in balans ;). Check Room Mate Bruno out!