Rome: Heaven for foodlovers!

Afgelopen januari was ik, samen met mijn vriend, vijf dagen in Rome. Als je aan Rome denkt denk je waarschijnlijk aan prachtige bezienswaardigheden als het Colosseum en de Trevi Fontein maar vast ook aan pasta, pizza, heerlijke ‘gelato’ en tiramisu..  Laat ik nu toevallig heel erg dol zijn op Italiaans eten en vooral ook op de zoete lekkernijen. Je kunt dus vast wel raden wat ik naast het cultuur snuiven in Rome vooral heb gedaan.. juist, gegeten! Mocht je een tripje naar Rome gepland hebben staan, dan moet je echt even een bezoekje brengen aan de volgende zaakjes.

Gelateria Della Palma

Ik ben echt gek op ijs; zelfs in de winter eet ik gewoon ijs, lekker op de bank onder een dekentje. Ik waande me in Rome dan ook een klein beetje in de hemel, met op elke hoek van elke straat een ijssalon. Maar toen ik bij Della Palma binnenstapte, wist ik zeker dat ik in de hemel was beland! In deze ijssalon hebben ze meer dan 150(!) smaken ijs. De toonbank beslaat dan ook zo ongeveer de hele winkel en is ook nog eens heel mooi opgemaakt. De ijssmaken variëren van frisse fruitsmaken tot heerlijke chocoladesmaken als Nutella, Kinder Bueno, Mars, Snickers, Twix.. echt, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Als je van ijs houdt mag je Della Palma zeker niet overslaan! Je vindt ze aan de Via della Maddalena 19, vlakbij het Pantheon.

IMG_4491

Bar Pompi

Naast het maken van gelato blinken Italianen natuurlijk ook uit in het maken van overheerlijke desserts, waaronder tiramisu. Op onze eerste dag in Rome ontdekten mijn vriend en ik Bar Pompi: een klein winkeltje waar ze de heerlijkste tiramisu-to-go verkopen. De tiramisu van Pompi is verkrijgbaar in verschillende smaken; de originele tiramisu, aardbei, bosvruchten, banaan met chocolade, pistache en hazelnoot. Vooral de aardbei is echt heel erg lekker! De tiramisu zit verpakt in een schattig doosje met een lepeltje erbij, zodat je deze heerlijk buiten in de zon op kan eten. Naast tiramisu verkopen ze bij Pompi ook heel veel andere lekkere desserts en gebakjes en alleen al omdat het er allemaal zo mooi uit ziet, zou je hier even naar binnen moeten gaan. Bar Pompi vind je op meerdere plekken in Rome, waaronder aan Via della Croce 82, vlakbij Piazza della Spagna (Spaanse trappen).

pompiEataly

Voor wie weleens in de Rotterdamse Markthal is geweest: Eataly is een soort Markthal XXL. En dan met alleen Italiaans eten. Een soort van foodheaven dus, voor mij in elk geval. Eataly bestaat uit drie verdiepingen met alleen maar eten, drinken en alles wat daarmee te maken heeft. Je vindt hier allerlei kleine foodstands waar je een hapje kan eten; pizza, focaccia maar ook ijs, heerlijke dessertjes, een heuse bar met allerlei speciale biertjes, een klein visrestaurantje en nog veel meer. Ik nam bij een klein standje een stuk pizza en een stuk focaccia. Je kiest een smaak en vervolgens geef je gewoon zelf aan hoe groot het stuk mag zijn, handig! En daarna heb ik, uiteraard, nog een heerlijk gebakje op bij een standje met gebakjes die eigenlijk te mooi waren om op te eten!

Daarnaast kun je bij Eataly tussen het eten door nog even je dagelijkse boodschappen doen (of shop je wat dingen om mee naar huis te nemen!), want naast de foodstands is Eataly ook een soort grote supermarkt, waar je alles wat met eten en drinken te maken heeft kan kopen. Van pasta en chocolade tot wijnglazen en keukenmachines, het is hier te koop. En mocht je een aardig woordje Italiaans spreken, kun je op de derde verdieping nog aanschuiven voor een kookworkshop! Er zijn twee Eataly vestigingen in Rome, maar de grootste is veruit de leukste. Deze vind je aan Piazzale XII Ottobre 1492. Als je met metrolijn B reist en uitstapt bij Piramide, wijst het zich vanzelf.

http://www.rome-nu.nl/attachments/Rome_eten-eataly-rome.jpg

Dus: houd je van eten?! Dan moet je Rome zeker eens een bezoekje brengen! En daarnaast kun je er natuurlijk ook cultuur snuiven..