Rokjesdag: de leukste rokken voor het voorjaar

Het is bijna niet te geloven, maar het is rokjesdag! Want wat schijnt dat zonnetje lekker buiten. Tijd om die benen weer eens wat daglicht te gunnen en de broeken in te ruilen voor een mooie rok of jurk. Inspiratie nodig? Wij delen de leukste rokken voor het voorjaar.

1. Denim van Massimo Dutti

Terug van weggeweest: de denim rok. En dan niet het mini-rok exemplaar, maar juist eentje die tot op de kuiten hangt. De jaren ’90 zijn terug, maar dat wisten we stiekem natuurlijk al wel!

Massimo Dutti via Zalando € 59,95

2. Cargo Skirt ONLY

In navolging op de cargobroek trend zien we nu ook meer cargo skirts voorbij komen. In denim uitvoeringen, maar ook in groen, beige en wit. Te gek met een fris paar witte sneakers eronder en een vrolijk t-shirt of blousje.

Cargo skirt ONLY € 34,99

3. Broekrok UNIQLO

Is het een rok of is het een broek? Eigenlijk zijn beide antwoorden correct! Ideaal, want dit betekent geen opwaaigevaar, maar wel de look. Met een paar kleurrijke boots eronder en een linnen blouse als top, heb je een heerlijk voorjaarslookje te pakken.

Linnen broekrok UNIQLO € 29,90

4. Marianna voor Capsule Studio

Deze rok is niet alleen prachtig, maar heeft ook nog eens een goed verhaal! De Marianna Skirt is ontworpen door Marianna, een vluchtelinge uit Oekraïne voor het merk Capsule Studio Amsterdam. Een merk dat zich inzet voor een duurzamere modebranche. Zo worden de rokken op aanvraag gemaakt, het kan dus even duren voordat je hem in huis hebt. Combineer hem met een mooie witte blouse en sandalen, of ga voor de complete look met de bijpassende blouse, ook van Marianna’s hand.

Marianna rok Capsule Studio € 115

5. A-symmetrisch van Mango

Rokken met een gekke twist: het mag! Geen rechte lijnen, maar a-symmetrische silhouetten. Zoals met deze vrolijke plissé rok van Mango. Door de plooien en de schuine snit wordt er een speels effect gecreëerd. Chic en helemaal on trend.

A-symmetrische rok Mango € 49,99