Roastee 2022 bekend: Famke Louise

‘The Roast’ is het jaarlijks terugkerende cabaretprogramma op Comedy Central dat lekker tegen het randje schuurt. Tijdens het programma wordt een bekend iemand op de hak genomen door collega(beroemdheden) in zeer gewaagde speeches. Dit jaar durft zangeres, model, actrice, presentatrice (of vlogger?) Famke Louise zich ten overstaan van iedereen te laten fileren. Wil je het zien? Tune in op Comedy Central op maandag 16 januari.

Roasting

Een roast is een cabaretvorm waarbij een persoon op denigrerende wijze ten overstaan van een publiek door cabaretiers wordt beledigd (bron: Wikipedia). Hierbij is het idee dat degene die geroast wordt – de roastee – alles met een glimlach op zich af laat komen. Het fenomeen is – uiteraard – komen overwaaien uit de VS en is daar populair in politieke en ‘celebrity’ kringen. Zo werden beroemdheden zoals Bruce Willis, Justin Bieber en ook Donald Trump, al eens flink geroosterd. In Nederland ziet het roastee-lijstje er als volgt uit: Hans Klok, Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en vanaf januari dus ook Famke Louise.

Famke Louise

Want wat is ze nu eigenlijk? Een zangeres, model, actrice, presentatrice of vlogger? Is ze het allemaal, of juist van alles maar een klein beetje? Genoeg voer voor de roasters om hun speeches voor de 19e januari voor te bereiden. Bang voor de roast is Famke niet: “praten doen ze toch wel, dus om maar op!”. Uit wie het Roast-panel zal bestaan wordt in de komende 2 maanden duidelijk. Wel slijpt de roaster der roasters – Peter Pannenkoek – al zijn messen. โ€œIk moet nog even uitzoeken wie ze is en of ze ooit iets heeft gepresteerd, maar ik had gewoon belachelijk veel zin om te roasten, want het is te lang geleden!โ€, aldus Pannenkoek.

De opnames voor Famke Louise’s roast zijn op 19 december en de uitzending op 16 januari. We moeten dus nog even geduld hebben om met plaatsvervangende schaamte en samengeknepen billen op de bank te zitten voor deze cabaretshow.

Op zoek naar andere kijktips? Check hier de nieuwste Netflix kerstfilms van 2022.