Review: Wellnessboot in Mill

Zoals jullie weten zijn wij helemaal fan van wellness, spa´s en sauna´s. Aangezien we al veel verhalen hadden gehoord over de Wellnessboot in Mill besloten we hier zelf maar eens naartoe te gaan. Twee weken geleden was het dan eindelijk zo ver.

Review Wellnessboot in Mill

Al bij aankomst op het parkeerterrein zien we de grote boot in het water liggen. Nadat we aan boord zijn kan ons sauna-avontuur hier beginnen. We worden hartelijk welkom geheten door de receptionistes en krijgen een polsbandje mee voor ons kluisje. Na het omkleden (wauw wat een fijne omkleedruimtes zijn er hier!) komen we al gauw bij de douches uit. Na het douchen kunnen we meteen mee met de rondleiding van medewerker Jos en alles wordt ons goed uitgelegd. De rondleiding was voor ons een pluspunt in de sauna want dit zijn we eerder nog niet tegen gekomen. Hierdoor heb je aan het einde van de dag niet het gevoel dat je iets gemist hebt en weet je zeker dat je alles ziet!

Na de rondleiding nemen we plaats in een heerlijk mint stoombad, extra goed nu met onze verkoudheid. Echt ontspannend!

Floatation en opgieting

Na een frisse buitenwandeling en een heerlijke lunch is het tijd voor een onderdeel uit het belevenis programma : floatation!

Floatation is een meditatie moment waarbij de focus ligt op je ademhaling. Zonder enige inspanning drijf/float je op het water. We krijgen van Jos een nekkussen en een zachte balk om onder onze knieen te leggen en floaten zo heerlijk op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor “denken” de hersenen dat het lichaam “zweeft”.

Het is een effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Ondertussen moeten we echt ons best doen om niet in slaap te vallen. Zeker nu Jos de rustgevende muziek aan zet! De sessie duurt ongeveer 20 minuten en is kostenloos. De tijden van de sessies staan aangegeven op het bord bij de douches.

Nadat we helemaal zen zijn gaan we na afkoeling de sauna in voor de opgieting. Een opgieting is een heerlijk ontspannend ritueel waarbij een aantal etherische oliën opgelost in water over de hete saunakachel worden gegoten. Meerdere malen per dag verzorgen de saunameesters van de Wellnessboot een opgietceremonie waar je als gast kostenloos (o.b.v. beschikbaarheid) aan deel kunt nemen. De tijden van de opgietingen staan ook aangegeven bij het bord bij de douches.

Opgieting Wellnessboot Mill

Aanrader!

Na een heerlijke ontspannen dag genieten we van een borrel in het lounge gedeelte van het restaurant. De wellnessboot is een aanrader, het is ruim opgezet en wat ons direct opvalt is dat er fijne verlichting is en dat het ´licht´ is . In andere resorts waar we geweest zijn vonden wij het erg donker. Ook de floatation is iets wat wij niet kenden en wat we als heel prettig hebben ervaren. Echt een moment van rust! Kortom, wil je eens iets anders als een traditionele sauna bezoeken? Ga dan zeker eens naar de wellnessboot in Mill!