Van de beste tompoucen tot de lekkerste rookworst, maar ook de fantastische wijnafdeling is een reden meer om even bij de Hema langs te gaan. De wijnen van Hema hebben een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding en ook de cava is een aanrader – vraag het meneer Hamersma himself! Één van de Hema wijnen heeft sinds kort ook een prijs gewonnen namelijk – wait for the fancy name – de International Salute to Excellence award. De witte huiswijn van Hema bleek een uitblinkertje in zijn klasse en is uitgekozen tot best value Frans wit. Ik hoor jullie al denken ‘weer één of andere nietszeggende wedstrijd’, maar niet is minder waar: 300 private label wijnen van 39 retailers dingden mee naar deze award. De jury bestond uit sommeliers, wijnschrijvers – mijn nieuwe carrière ambitie – en Masters of Wine. Fun fact: de titel Master of Wine is enkel weggelegd voor afgestudeerden van de Master of Wine Institute. Je mag wel zeggen dé universiteit voor wijnkenners. Ga niet meteen kamperen om jezelf in te schrijven, want dit is weggelegd voor de happy few. Er zijn momenteel slechts 370 Masters of Wine verdeeld over 28 landen.
Best Value Hema wijn
De awardwinnaar is gemaakt van Colombard en Gros Manseng druiven uit het zuidwesten van Frankrijk. Nu we toch in de fun fact modus zitten: De Colombard is één van de druifsoorten die is toegestaan in cognac. De wijn zou fris en fruitig moeten smaken met aroma’s van citrus en perzik. Tijd dus om de proef op de som te nemen – Tasting time! Gezien ik geen Master of Wine ben ga ik af of mijn eigen smaak: dit Hema pareltje is volgens mij het perfecte wijntje om te serveren tijdens een feestje dat alles heeft om uit de hand te lopen – lees: ‘dancing on the table’-modus. Fris en fruitig, heel toegankelijk, drinkt lekker weg en kost slechts 3 euro! Voor een etentje of wijnliefhebbers zou ik toch even wat dieper in de buidel tasten en naar de wijnboer gaan, maar voor 3 euro heeft Hema het toch weer mooi voor elkaar gekregen!
De Hema huiswijn is verkrijgbaar in alle filialen en online – 3 euro voor 75 cl.