Review HelloFresh: lekker eten, makkelijk gemaakt!

Ik had er veel over gehoord, gelezen en gezien, maar afgelopen week heb ik ook mogen proeven van drie lekkere, bijzondere gerechten uit de HelloFresh box. Ik koos voor een vegetarische box, omdat ik wilde kijken hoe het is om vegetarisch te eten. Ik roep al een tijdje dat ik best wel vegetarisch zou willen eten. Niet omdat ik tegen het eten van vlees (en vis) ben, maar omdat ik het makkelijk kan missen. Nu kon ik twee dingen tegelijkertijd uit testen: de box én hoe het is om vegetarisch te eten.

De tijd van bezorging werd duidelijk gecommuniceerd, waardoor ik kon zorgen dat er iemand thuis was om het pakket in ontvangst te nemen. Op de box staat informatie over het HelloFresh concept, de inhoud en waar je het beste de box kunt bewaren als je het pakket voor iemand anders aanneemt. Ik kreeg dus netjes een WhatsApp berichtje van het thuisfront dat ze de box op een koele plek was gezet, omdat dat op de box stond.

Dag 1 – Volkoren bulgur met feta, granaatappelpitjes en gebakken aubergine.

Zoals op papier stond, begon ik met de bulgursalade. Volkoren bulgur, ik had er nog nooit van gehoord. Het lijkt een beetje op Couscous maar dan een volkoren gezondere variant denk ik. Bij het verzamelen van alle ingrediënten kwam ik een mooie gele paprika tegen, die ik helaas niet lust en per ongeluk vergeten ben toe te voegen aan de bulgursalade. En oja, ik ben er ook achter dat ik koriander ook niet zo lekker vind. Maar verder was het een lekkere salade!

Bulgursalade
Het recept in het kort: ik sneed de aubergine in plakjes en bakte deze in een pan met olie, zout en peper. Ondertussen kookte de bulgur droog in een bouillon en bracht ik het op smaak met oregano. Bij de pitjes uit de granaatappel halen ging het een beetje mis, deze schoten door de hele keuken. Terwijl mijn tactiek de vorige keer toch zo goed werkte. Vervolgens was het een kwestie van alle ingrediënten samenvoegen in een saladekom.

Dag 2 – Vegetarische burger met aardappelen en bloemkoolsalade

Deze dag stond een vegetarische burger op het menu. Mijn vriend wilde wel een dag met mij mee eten, maar dan alleen als hij nog wel het idee had dat hij vlees kreeg. Dus was hij verantwoordelijk voor de burger, gemaakt van onder andere Hollandse haver. Voor ons de eerste keer dat wij een vegetarische burger aten en ik moet zeggen als ik dan toch vegetarisch eet, heb ik liever een gerecht zonder vlees look-a-like.

Salade en bloemkool had ik nooit bij elkaar gezocht, maar het was verrassend lekker. De salade bestond uit veldsla, basilicum en bloemkool met rode ui die eerst 20 min. in de oven is gebakken. Hierdoor had de bloemkool nog een bite in de salade. De dressing van Tahina, een pasta van gemalen sesamzaad, en citroensap gaf de salade een fris tintje. Tahina deed mij een beetje denken aan hummus (voor degene die net als ik hier nog nooit van hadden gehoord).

Het laatste element op mijn bord waren de roseval aardappeltjes. Heel simpel in dunne plakken gesneden en met olie 20 min. gebakken in de pan. Ik had mijn twijfels of op deze manier de aardappeltjes wel gaar zouden worden, maar ze waren heerlijk gebakken en zacht aan de binnenkant.

Dag 2 leek een doorsnee AGV-maaltje, maar was veel hipper dan dat! Vooral de aardappels en groenten zijn echte aanraders.

Vegaburger

Dag 3 – Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

“The Best for last” dat was het deze week zeker. En niet alleen het lekkerste maar ook het simpelste gerecht. Een volkoren spaghetti op smaak gemaakt met een sjalotje, knoflook en oregano. Na het koken was het de bedoeling dat de spaghetti werd toegevoegd aan de pan met bovenstaande smaakmakers. Wat ik verassend vond, was dat ook een deel van de rucola mee gebakken werd met de spaghetti. Ik voeg de rucola normaal gesproken gewoon aan mijn bordje toe, maar doordat het nou even werd meegebakken met de rucola werd het echt onderdeel van de pasta. Als laatste maakte ik de pasta af met grana padano, basilicum en pijnboompitjes. De geur van basilicum geeft mij trouwens echt een vakantiegevoel, ik waande mij al bijna in Italië hoor.

En om het gerecht nog wat extra kleur te geven, at ik er een trosje romatrostomaatjes uit de oven bij. Alleen een beetje op smaak gemaakt met olie, peper en zout, maar wauw wat smaakte deze tomaatjes zoet. Ik hou er van!

Spaghetti aglio olio

Ik testte een Vegetarische box voor 2 personen en 3 dagen, voor een prijs van € 39,-