Review : Harsen of scheren?

Al zeker 15 jaar scheer ik mijn benen, bikinilijn en oksels. En al 15 jaar krijg ik, met name in de zomer rode bultjes als ik me net geschoren heb. Wat ik ook gebruik, het wordt misschien iets minder maar het blijft altijd geïrriteerd. Vandaar dat ik deze zomer besloot om mijn benen eens te laten harsen in plaats van te scheren! Hieronder mijn ervaring.

Ik vertel mijn verhaal van mijn geïrriteerde geschoren benen tegen Janneke (mijn schoonheidsspecialiste) en zij geeft aan dat ze zelf gestopt is met scheren toen ze bezig was met haar opleiding tot schoonheidsspecialiste. Je hebt geen geïrriteerde benen, de haartjes blijven langer weg en komen dunner terug aldus Janneke. Enthousiast besluiten we dat wij dit deze zomer ook bij mij gaan testen.

Epileren en harsen zorgen ervoor dat de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken worden. Het duurt dus langer voordat het haartje weer aangegroeid is, wat met scheren zeker niet het geval is.

Niet scheren

Ik krijg te horen dat ik voor het beste resultaat mijn benen niet meer mag scheren (6 weken) tot onze eerste afspraak. Aai… das toch jammer want stel je eens voor dat het heel mooi weer wordt! Gelukkig werd het in dit geval geen mooi weer :)! Maar toch was het een apart gevoel om zoveel haar op je benen te hebben:

Harsen gaat snel!

Na 6 weken kom ik met veel haar op mijn benen terug en begint Janneke enthousiast te vertellen. Ze gaat met een soort van roller waar de harsvloeistof op zit over mijn benen heen en deze vloeistof is lekker warm. Vervolgens harst ze het met een speciaal stuk papier van mijn benen af! Au! In het begin moest ik even aan dit onaangename gevoel wennen maar ik had geen pijn. Rats, rats, rats, binnen 15 minuten is alles weg. Nadat mijn benen heerlijk worden ingesmeerd met fijne olië voel ik het resultaat. Het is heerlijk zacht en glad! Het is niet overal glad want er blijven een paar donshaartjes zitten. Hier heb je geen last van als je al langer harst, maar dat was in mijn geval niet zo. Maar de donshaartjes zijn niet vervelend, want je ziet ze niet.

Janneke harst mijn benen in totaal 2x. Hieronder zie je eerst mijn benen 4,5 weken na de eerste behandeling en daaronder mijn benen voor de tweede keer geharst.

Voordelen harsen:

Haartjes komen dunner terug.
Het werkt snel.
Het geeft minder irritatie als scheren.
Je weet zeker dat je geen plekje vergeet.
Je krijgt geen last van ingegroeide haartjes.

Nadelen harsen:

Het is niet zo’n fijn gevoel.
Als je moet wachten tot je afspraak en je haartjes dus moet laten groeien, dan kun je geen rokje aan. Als het 27 graden was geweest had ik hier écht van gebaald…
Het is niet goedkoop.

Conclusie

Na 3x harsen kan ik zeggen dat ik dit blijf doen. Zeker in de zomer is dit ideaal en zo gepiept. Het is een kwestie van op tijd beginnen, want ik heb niet het gevoel gehad dat ik een jurkje aan wilde en dat niet kon. Ik heb geen geïrriteerde benen of ingegroeide haartjes gehad. Ideaal! Zeker op vakantie was het zo fijn om mijn benen niet om de dag te hoeven scheren. Harsen, wat mij betreft een aanrader!