Merken jullie ook dat je met dit weer veel minder zin hebt in zwaar eten? En wil je daarnaast een beetje leuk voor de dag komen in je bikini of badpak? Dan kan je dat grote bord pasta met kaassaus misschien beter even laten staan. Met bijna tropische temperaturen vind ik een gezonde maaltijdsalade dan ook het perfecte diner. Daarom deel ik vandaag mijn recept van deze zomerse maaltijdsalade, inclusief Barbie-roze frambozendressing!
Ingrediënten
Voor twee personen:
- 2 kipfilets
- 1 zak sla naar keuze
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 250 gram snoeptomaatjes
- 170 gram magere kwark
- 125 gram frambozen
- 2 handjes ongezouten cashewnoten
- Zout en peper
- Gebakken uitjes
Recept zomerse maaltijdsalade met kip en framboos dressing
Breng een pan water aan de kook. Voeg zodra het water borrelt de 2 kipfilets toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
Maak intussen in een keukenmachine alvast je dressing door de kwark met de frambozen samen te pureren. Breng je dressing vervolgens op smaak met peper en zout.
Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in stukjes en de avocado in blokjes. Intussen is je kip bijna gaar. Zodra deze mooi wit is van binnen pluk je deze met 2 vorken uit elkaar zodat je ‘pulled chicken’ krijgt.
Bak de kip vervolgens in een koeken- of hapjespan met een klein beetje olie, totdat deze mooi bruin is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over 2 borden en vervolgens de komkommer, tomaatjes en avocado. Wanneer de kip bruin gebakken is verdeel je ook deze over de salade. Doe hier vervolgens de dressing overheen en top de salade af met een handje cashewnoten en wat gebakken uitjes.
Eet smakelijk!
Ohja! De uitjes geven een lekkere bite, maar wil je de salade nog nèt iets gezonder maken? Dan kan je deze natuurlijk achterwegen laten.