Recept: wraps met gerookte kipfilet en perzik

Als je op zoek bent naar een lekker gerecht dat snel te maken is, dan kom je al snel bij wraps uit. Deze kun je op tal van manieren eten: warm of koud, vlees of vis et cetera. Toen ik onlangs een snelle maaltijd wilde maken, koos ik dan ook voor wraps. De vraag was alleen nog: wat zal ik er eens op doen?

Omdat het snel klaar moest zijn – en dan bedoel ik écht snel – besloot ik een koude wrap te maken. Eenvoudig doch smaakvol belegd met wat kruidenroomkaas, een plukje ijsbergsla, wat reepjes gerookte kipfilet en stukjes perzik. Hartstikke eenvoudig om te maken en letterlijk binnen 60 seconden klaar.

Ingrediënten voor de wraps:

  • een verpakking met 6 wraps
  • een bakje gerookte kipfilet (reepjes)
  • een klein zakjes ijsbergsla
  • een blik halve perziken op siroop
  • een pakje kruidenroomkaas

Wraps beleggen in 1 minuut

Het klaarmaken van deze wraps is kinderlijk eenvoudig. Als eerste neem je een wrap. Daar smeer je een goede laag kruidenroomkaas op. Vervolgens verdeel je wat van de ijsbergsla over het midden van de wrap. Snijd de halve perziken in kleine plakjes. Verdeel die plakjes over de ijsbergsla. Verdeel vervolgens de reepjes gerookte kipfilet over de sla en de perziken. Rol de wrap op, vouw hem dicht aan de onderkant en je kunt direct eten!

Variëren met de wraps

Zoals met wraps het geval is, kun je er eindeloos mee variëren. Dat geldt ook voor deze wraps met gerookte kipfilet en perzik. Zo kun je bijvoorbeeld voor visliefhebbers een variant op tafel zetten met zalm er in. Of als je niet zo van perziken houd, kun je deze vervangen door stukjes nectarine, mango of ananas. In plaats van ijsbergsla kun je uiteraard ook kiezen voor een andere slasoort, zoals rucola. Dan heb je iets minder frisheid, maar wel iets meer bite aan je wrap.

Hoe dan ook: wraps zijn altijd goed!