Recept: Witte chocolade cheesecake met granaatappelpitjes

Al enige tijd lag een recept voor witte chocolade cheesecake met granaatappelpitjes mij aan te staren. Ik besloot: het is tijd om deze lekkernij daadwerkelijk te gaan maken. Dus ik toog naar de supermarkt om alle ingrediënten in huis te halen. Normaal gesproken maak ik altijd bodems van Bastogne koeken, maar voor dit recept had je Jodenkoeken nodig. Ook prima, want die vind ik ook hemels!

Je boodschappenlijst

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 400 gram witte chocolade
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram Jodenkoeken
  • 120 gram granaatappelpitjes
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 12 theelepels granaatappel confiture

En zo maak je de witte chocolade cheesecake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Neem een muffinvorm en doe daar papieren cakevormpjes in. Smelt de boter in een steelpan en maal ondertussen de Jodenkoeken fijn in een keukenmachine. Meng de koelkruimels door de boter heen en verdeel dit over de vormpjes. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak dit circa 10 minuten in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur van de oven terug naar 120 °C.

Breek de witte chocolade in brokjes en smelt dit au bain-marie. Splits de eieren en meng de eidooiers met de yoghurt en de suiker in een kom. Roer daar de chocolade doorheen. Verdeel de vulling over de vormpjes. Doe in het midden van elk vormpje 1 theelepel confiture.

Bak de cheesecakes circa 60 minuten en laat buiten de oven nog 60 minuten afkoelen. Zet de cheesecakes daarna nog minstens 60 minuten in de koelkast. Verdeel voor het serveren de granaatappelpitjes over de cheesecakes.

Het resultaat is heerlijk!

Ik heb genoten van het eindresultaat. Vooral de combinatie van de bodem van Jodenkoeken en het mengsel met Griekse yoghurt en witte chocolade: duimen omhoog. Zeker een recept dat voor herhaling vatbaar is, maar ik heb nog zoveel andere recepten liggen die ik eigenlijk eerst wil proberen. Daar vind je binnenkort ongetwijfeld ook de recepten van op Ladify 😉

Het originele recept is afkomstig van Allerhande.