Quiche, hét ideale picknickgerecht! Overdag schuif je de hartige taart eenvoudig in de oven en net op tijd voor de picknick in de avondzon is hij op z’n best. Quiches zijn er in alle vormen en maten, maar vandaag is het tijd voor een recept voor zomerse quiche. Wie ga jij ermee verrassen en waar?
Quiche, hartige taart, plaattaart?
Quiche, hartige taart, plaattaart… het is maar hoe je dit gerecht wilt noemen. En we kennen allemaal de horrorverhalen van niet gestolde vullingen die bij het aansnijden van het baksel over tafel vloeien. Maar.. het maken van een quiche (hartige taart óf plaattaart..) is makkelijker dan je denkt. Je kunt ervoor kiezen om de bodem zelf te maken, maar ook bladerdeeg is een prima optie voor de bodem.
De Tomatentartelette
Om in de vakantiesferen te blijven (of te komen) is hier een recept voor een zomerse quiche, ofwel een tomatentartelette. Ideaal voor de lunch, of als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Wat heb je nodig?
Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 sjalotjes (in kwarten)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 6 ansjovisfilets (in dunne reepjes)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 takjes oregano (alleen de blaadjes)
Aan de slag!
- Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten circa 5 minuten op laag vuur. Voeg knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat dan afkoelen.
- Verwarm de oven op 200ºC. Rol het deeg uit op de bakplaat en leg de tomaatjes met de bolle kant naar boven op het deeg. Verdeel de ansjovis, sjalot en knoflook ertussen. Bestrooi de taart met de kaas en bak deze in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met de oregano en serveer direct.
Meer zoals dit quiche recept zoals Quiche Tarte? Laat het ons weten!