Recept: varkenshaas met ananas en bosui

Ik ben gek op recepten met ananas. De zoete smaak van ananas vind ik heerlijk en past ook goed bij veel andere ingrediënten. Dit recept voor varkenshaas met ananas en bosui is dan ook een echte aanrader als je het mij vraagt. Ik heb het al vele keren gegeten en ben er vrij zeker van dat dit het komende jaar nog wel een aantal keer op tafel gaat komen.

Het onderstaande recept is echt eigenlijk te makkelijk om te maken. Ik raad het je dan ook zeker aan om het eens uit te proberen. Als je varkenshaas, ananas en bosui lekker vindt, dan kan het niet anders of je vindt dit gerecht ook heerlijk. Het is redelijk eenvoudig, maar dat doet aan de smaak helemaal niets af 🙂

Ingrediënten voor de varkenshaas met ananas en bosui

Als je dit gerecht voor vier personen wilt maken, dan heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

  • 500 gram varkenshaas
  • 300 gram witte rijst
  • 3 bosuien
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie

En zo maak je dit heerlijke gerecht in 25 minuten!

Bereid de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de varkenshaas in stukken. Neem een grote kom en meng de bloem en de kaneel hierin. Voeg ook peper en zout toe. Doe de stukken varkenshaas in de kom en roer dit goed door. Zorg dat de varkenshaas aan alle kanten bedekt is met het bloem-kaneelmengsel. Schud de overtollige bloem van de varkenshaas af.

Neem een wokpan en verhit daarin de olijfolie. Roerbak hierin de varkenshaas in drie minuten op hoog vuur. Giet de ananasstukjes af en voeg ze toe aan de varkenshaas. Roerbak dit nog twee minuten. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en voeg toe aan de varkenshaas en ananas. Roerbak het geheel nog één tot twee minuten.

Serveer de varkenshaas met de witte rijst.