Recept: tosti met champignons en chilisaus

Het is maandagmiddag en de klok geeft 16:45 aan. Nog een kwartier en dan zit de werkdag er weer op. Door mijn hoofd schiet opeens: o ja, ik eet vanavond alleen. De tweede gedachte was: dat moet iets makkelijks worden. En omdat ik wel zin had in iets met brood was de keuze voor een tosti snel gemaakt. Na een beetje op internet te hebben gezocht, kwam ik een exemplaar tegen dat er goed uit zag: een tosti met geraspte kaas, champignons en chilisaus. De keuze was snel gemaakt 😉

Ingrediënten voor de tosti

Na werktijd reed ik naar de plaatselijke supermarkt om de benodigde ingrediënten in huis te halen. Oké, sommige dingen waren al in huis, maar voor de volledigheid onderstaand de exacte ingrediënten die je nodig hebt voor twee tosti’s:

  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte kaas (belegen)
  • 4 sneetjes wit brood
  • chilisaus

En zo maak je de tosti’s!

Eenmaal thuis aangekomen, zette ik het tosti ijzer aan. Na een aantal minuten was ‘ie warm en liep ik naar de keuken met het recept in handen. Zo moeilijk kon het eigenlijk niet zijn natuurlijk, maar toch: voor de zekerheid even het recept bekijken. Ik las het dus nog eens goed door en zag dat ik helemaal geen tosti ijzer nodig had, maar een koekenpan. En dan zeggen ze dat blondjes dom zijn .. nou, brunettes kunnen er ook wat van hoor! 😉

Maar goed: je maakt de tosti’s als volgt. Snijd de champignons in plakjes en bak ze op middelhoog vuur gedurende vijf minuten. Smeer ondertussen de boterhammen aan één kant in met chilisaus. Verdeel de geraspte kaas over de chilisaus op twee van de boterhammen. Verdeel daar de gebakken champignons over. Strooi nog wat kaas over de champignons en dek af met een boterham (kant met de chilisaus naar beneden). Bak de tosti in een paar minuten goudbruin in de pan.