Recept : Tortilla de Patata

Tortilla de patata is in Spanje het meest geserveerde en bekendste gerecht. Je besteld dit als tapas maar het wordt ook thuis gegeten als licht diner. Er zijn inmiddels veel versies van de tortilla de patata.

Recept Tortilla de Patata

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

 • 8 grote aardappelen
 • 2 uien
 • 7 grote eieren
 • 2 tot 3 kopjes olijfolie
 • Zout en peper naar smaak

Tortilla

Bereidingswijze:

 1. Schil de aardappelen en snij deze door de helft in de lengte. Leg de halve aardappelen met de platte kant neer en snij deze vervolgens in de lengte in 8 gelijke stukken.
 2. Schil de ui en snij het klein. Niet te klein :). Leg de aardappelen met de uien in een kom en mix ze. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak. Eventueel kun je ook kerrie toevoegen.
 3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Verdeel de aardappelen en uien over de pan. De olijfolie moet de aardappelen geheel bedekken. Bak dit 5 minuten op laag vuur en bak het daarna 10 minuten op iets hoger vuur met de deksel op de pan.
 4. Verwijder de aardappelen en uien uit de pan met een spatel zodat de olie eruit kan lekken.
 5. Breek de eieren en giet ze in een een kom. Roer de eieren kort samen met een vork. Voeg daarna de aardappelen met uien toe aan de eieren.
 6. Giet 2 eetlepels olijfolie in een kleinere pan. Zet het vuur niet te hoog anders brandt de olie aan. Zodra de olijfolie heet is het tijd om de mix van aardappelen, uien en eieren in de pan te gieten. Verdeel het gelijk over de pan.
 7. Keer het geheel om na een ca. 10 minuten. De tortilla is klaar om te keren als de zijkanten lichtbruin zijn. Om het geheel makkelijk te keren gebruik een deksel van een pan en keer het geheel om.
 8. Als de onderkant bruin en gekookt is dan is het weer tijd om de tortilla om te keren. Wanneer deze aan beide kanten goed goudbruin is dan is de tortilla klaar.

Buen provecho!