Recept: Tony’s Chocolonely karamel zeezout oliebollen

Nu alle kerstdiners, -ontbijtjes en -brunches voorbij zijn en alle restjes opgegeten, pakken we nog even door! Het is bijna oudejaarsavond en dat betekent tijd voor oliebollen. En niet zomaar oliebollen. Ik geef je het recept voor de beroemdste oliebollen van 2017: Tony’s Chocolonely karamel zeezout oliebollen. Maak op oudejaarsavond indruk op jouw familie en vrienden met deze oliebollen, gevuld met Tony’s Chocolonely karamel zeezout mousse. Succes gegarandeerd. Het recept is trouwens echt super simpel.

Ingrediënten voor 6 Tony’s Chocolonely oliebollen:

  • 6 oliebollen
  • 150 gram Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)

oliebollen tonys chocolonely

Ik heb geen zin in en vette keuken en een huis dat stinkt naar oliebollen, dus maakte ik het mezelf makkelijk en kocht ik een zak oliebollen. Dat raad ik je trouwens ook aan! Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.

Tony’s Chocolonely karamel zeezout oliebollen

Begin met de Tony’s Chocolonely mousse. De mousse moet minstens 4 uur in de koelkast staan, maar het liefst een hele nacht. Dus houdt hier rekening mee. De mousse maak je door de slagroom op te warmen in een pannetje. Zorg dat de slagroom niet kookt. Hak of breek de reep Tony’s vervolgens in stukjes. Voeg vervolgens de warme slagroom bij de chocolade en roer met een garde totdat de chocolade gesmolten is.

Laat het mengsel minstens 4 uur opstijven in de koelkast, maar dus liever een hele nacht. Genoeg tijd om oliebollen te scoren.

Haal na het opstijven het mengsel uit de koelkast en klop het op tot je een lichte, luchtige mousse hebt.

Snijd de oliebollen aan de bovenzijde open en vul de oliebollen met de mousse. Ik gebruikte een plastic zakje, waarmee ik spuitzak maakte, zodat ik de oliebollen netjes kon vullen.

Hoe doe je dat? Heel simpel. Vul het plastic zakje met de chocolademousse, draai het zakje aan de bovenzijde dicht en knip aan de onderzijde een hoekje van het zakje af. Klaar is jouw geïmproviseerde spuitzak.

Strooi een beetje poedersuiker over de bollen en jouw spektakelstuk is af.

Enjoy!