Recept: Toblerone cheesecake

Soms zijn er van die recepten die je ziet en waarvan je denkt: “Dat ga ik binnenkort ook maken!” Dat was bij mij het geval toen ik op het blog van Laura’s Bakery een recept voor Toblerone cheesecake tegenkwam. Ik houd echt van cheesecake én van Toblerone, dus dat leek me sowieso een gouden combinatie.

Het enige wat nog nodig was, was een gelegenheid om de keuken in te duiken en de Toblerone cheesecake ook daadwerkelijk te maken. Die gelegenheid kwam er toen we met een aantal familieleden het Sinterklaas dobbelspel zouden gaan spelen. Daar hoort uiteraard wat lekkers bij. Aangezien Sinterklaas alweer enige dagen het land uit was en pepernoten en kruidnoten niet meer verkrijgbaar waren, was dat de uitgelezen kans om de Toblerone cheesecake te maken.

Zoals gezegd komt het recept van Laura’s Bakery, waar waanzinnig veel lekkere recepten te vinden zijn. Haar zojuist verschenen kookboek hoop ik voor kerst te krijgen 😀

Ingrediënten voor de Toblerone cheesecake

In het oorspronkelijke recept wordt gebruik gemaakt van amandeltongen, maar ik maakte gebruik van Bastogne koeken. Voor de bodem haal je dan 250 gram Bastogne koeken en 100 gram boter in huis.

De vulling van de cheesecake bestaat uit 250 gram Philadelphia, 250 gram mascarpone, 200 gram Toblerone, 200 milliliter slagroom en 100 gram pure chocolade.

De Toblerone cheesecake wordt uiteraard ook voorzien van een topping, bestaande uit 200 gram Toblerone.

Bereidingswijze van de Toblerone cheesecake

Neem een springvorm van 24 centimeter en bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.

Verkruimel de Bastogne koeken in een foodprocessor. Smelt de boter en meng de koekkruimels hierdoor.

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan. Zet de bodem vervolgens in de koelkast om hard te worden.

Smelt ondertussen de Toblerone en de pure chocolade au bain marie en laat dit even een beetje afkoelen.

Klop in een kom de roomkaas romig. Klop in een andere kom de slagroom stevig, maar niet stijf. Doe vervolgens de slagroom en de mascarpone bij de roomkaas en meng dit tot een glad mengsel ontstaat.

Voeg vervolgens de chocolade toe en meng totdat het geheel een egale kleur heeft. Giet de vulling op de koekbodem en laat de Toblerone cheesecake minstens acht uur opstijven in de koelkast.

Breek vervolgens de resterende Toblerone repen in stukken en verdeel deze stukken over de cheesecake.