Recept: tagliatelle met stoofvlees

Stoofvlees vind ik ontzettend lekker. Je laat runderlappen een aantal uur stoven op laag vuur en het resultaat is heerlijk zacht en mals vlees dat haast uit elkaar valt. Toen ik in een receptenmagazine een recept voor tagliatelle met stoofvlees tegenkwam, wist ik: dat ga ik binnenkort een keer maken. En binnenkort was vorige week, toen ik ook besloot om een heerlijke, romige citroenmousse te maken.

Ten onrechte denken mensen soms dat het moeilijk is om stoofvlees te maken. Het tegendeel is juist waar: het is hartstikke eenvoudig. Het enige wat je écht nodig hebt, is een heleboel geduld. Want het duurt namelijk wel een tijdje voor je aan tafel kunt 😉 Het eindresultaat is echter dusdanig lekker, dat het zeker de moeite waard is om onderstaand recept binnenkort zelf te proberen!

Ingrediënten voor tagliatelle met stoofvlees

Als je dit gerecht wilt maken voor vier personen, dan heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Qua bereidingstijd ben je ongeveer 35 à 40 minuten bezig en dan heb je nog drie uur stooftijd nodig:

  • 800 gram runderlappen
  • 400 gram tagliatelle
  • 300 milliliter rode wijn
  • 200 gram rucola
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn

Tagliatelle met stoofvlees bereiden

Snijd de runderlappen in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de runderlappen rondom bruin op hoog vuur. Voeg daarna de ui, de knoflook, de rozemarijn en het laurierblaadje toe. Bak dit circa drie minuten. Schenk vervolgens de rode wijn er bij en laat het geheel pruttelen totdat het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg dan 100 milliliter water toe en roer goed door. Laat het vlees met het deksel op de pan op een lage stand gedurende drie uur stoven.

Bereid na ongeveer 2,5 uur stoven de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi het stoofvlees met de Parmezaanse kaas en serveer met de tagliatelle en rucola.

 

Geef een reactie

About Us

testttt
totop