Recept: Supersnelle broccolisoep

Soms heb je niet zo’n zin om te koken, maar wil je wel gezond eten. Deze broccolisoep is snel, makkelijk, gezond én lekker. What else do you want?!

Broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’, dat ‘de bloeiende top van een kool’ betekent. Broccoli bevat relatief veel vezels, calcium en vitamine C en is daardoor supergezond. Voor een groente bevat broccoli ook behoorlijk wat eiwit, ook altijd fijn! Genoeg redenen dus om wat vaker broccoli op het menu te zetten. Met dit receptje moet dat geen probleem meer zijn.

De broccolisoep

Voor dit soepje (2 kommen) heb je nodig;

  • 250 gram broccoli (ik gebruik die uit de diepvries)
  • 100 gram prei
  • 75 gram Slankie
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • Water

Dit keukengerei heb je nodig;

  • Een soeppan
  • Een koekenpan of wok
  • Een staafmixer

Doe de broccoli in de soeppan en voeg water toe. Breng het eventjes aan de kook. De broccoli hoeft niet helemaal door te koken, als hij wat zacht is zodat je hem kan pureren, is het goed. Bak ondertussen in een andere pan de prei, totdat deze lekker zacht en gaar is.

Vervolgens giet je de broccoli af, voeg je de Slankie toe en ga je dit met de staafmixer pureren. Ondertussen voeg je steeds wat water toe, tot het geheel de gewenste dikte heeft bereikt. Broccolisoep mag best wat dikker zijn dan de meeste soepjes (een beetje zoals erwtensoep, net iets dunner). Doordat het een dikke soep is, vult het ook meer. Als de soep de gewenste dikte heeft, zet je de pan terug op het vuur. Vervolgens voeg je de prei en de kipreepjes er bij. Zorg ervoor dat je blijft roeren, anders heb je kans dat de soep aanbrand. Al roerend verwarm je de soep, dit zal maar een paar minuutjes duren.

Et voila; binnen een paar minuutjes heb je een heerlijke, gezonde, maar toch simpele maaltijd op tafel staan!

Broccolisoep

Geen zin of weinig tijd om te koken, zijn dus geen excuses meer om voor een ongezonde maaltijd te gaan nu je dit simpele, snelle én gezonde recept kent!