Recept: spaghetti met serranoham, rucola en mascarpone

Een paar weken geleden werd ik bij thuiskomst verrast met een heerlijk pastagerecht: spaghetti met serranoham, rucola & mascarpone. Een smakelijk, romig gerecht dat ik besloot zelf nogmaals te maken. En met succes, want het smaakte weer buitengewoon. De combinatie van ingrediënten is echt perfect, meer weet ik er niet over te zeggen 😀

Dit is één van mijn favoriete pastagerechten, net als de pastasalade met knakworst en de pastasalade met gerookte kipfilet. Een goed gelukt gerecht dat ook de komende maanden regelmatig op tafel gezet zal worden. Dat kan ik je garanderen 😉 Zeker een aanrader om zelf ook eens te proberen, ik ben reuze benieuwd wat je er van vindt!

Wat gaat er in dit gerecht?

Als je dit gerecht voor vier personen gaat maken, dan bestaat je boodschappenlijst uit:

  • 250 gram spaghetti
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram rucola
  • 100 gram serranoham
  • 15 gram basilicum
  • 2 uien
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het gerecht?

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een grote pan en bak de serranoham in de olijfolie krokant in ongeveer 5 minuten. Haal de serranoham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de uien en bak deze in het bakvet van de serranoham.

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in tweeën. Snijd de basilicum fijn. Snijd de rucola grof en breek de serranoham in stukken. Neem een grote schaal en doe hier de citroenrasp in met de basilicum, de rucola en de serranoham. Voeg ook de mascarpone en de ui toe. Breng op smaak met het sap van ½ citroen. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten. Meng het geheel goed door elkaar en serveer direct.

Het originele recept is afkomstig van Allerhande. Daar wordt gebruik gemaakt van een andere ham (pancetta) en dan zitten er ook nog zongedroogde tomaatjes in het gerecht.