Recept: Snelle couscous salade met avocado, courgette en kikkererwten

Makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel zetten, dat is wat ik het liefste doe na een lange dag werken of wanneer ik zomers liever van het avond zonnetje wil genieten. Couscous als basis voor een salade is ideaal voor een super snel te bereiden maaltijd. Voor deze couscous salade heb ik mij laten inspireren door de couscous salade van  Oh My Foodness. Ik deel mijn recept!

Ingrediënten couscous salade

voor 3-4 personen

  • 1 blik kikkererwten (ca. 410 gram)
  • 200 gram couscous
  • 1 courgette
  • 1 grote avocado
  • 200 gram cottage cheese
  • olijfolie
  • zeezout
  • kruiden naar keuze

Qua kruiden ben ik vaak heel creatief. Ik ruik aan de kruiden en maak zo een lekker combinatie. Voor de couscous salade combineerde ik bijvoorbeeld: nootmuskaat, paprikapoeder, kerriepoeder en kurkuma. Daarnaast heb ik ook knoflook en peper olie gebruikt om de courgette in te bakken.

Recept

Verwarm de oven op 230 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Was de kikkererwten en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en zet deze in de oven voor 20-30 minuten. Schrik niet als je af en toe een kikkererwt hoort ploffen en let goed op dat de kikkererwten niet te donker worden.

Bereid ondertussen de couscous, zoals op de verpakking staat. Snijd de courgette in stukjes en bak deze in een scheutje olie. Ik gebruikte hiervoor knoflook en peper olie. Snijd ook de avocado in stukjes.

Breng de couscous op smaak met een beetje olie en kruiden naar keuze. Voeg vervolgens de gebakken courgette, blokjes avocado en cottage cheese toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de couscous salade als laatste met de geroosterde kikkererwten

Smakelijk!