Recept: royaal belegd broodje hamburger

Soms heb je wel eens zo’n moment, dat je zin hebt in lekker vies eten. Met vies bedoel ik dan uiteraard niet dat het eten zelf niet te vreten is. Met vies bedoel ik dat je in de categorie vette hap zit. Zo’n moment had ik pas en om die reden is er een heerlijk broodje hamburger op tafel verschenen. Rijkelijk belegd met allerlei lekkers staat dit broodje hamburger garant voor een goed vullende maaltijd!

Normaal gesproken eet je een broodje hamburger uiteraard met zo’n echt broodje dat speciaal voor hamburgers is bedoeld. Ik had echter meer zin in een ciabatta (lees: die lagen thuis nog in de kast). Dus de keuze qua broodje was snel gemaakt 😉

Ingrediënten voor het broodje hamburger

  • 2 ciabatta’s
  • 2 hamburgers
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • ijsbergsla
  • mayonaise

Broodje hamburger maken

Bak als eerste de ciabatta’s af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien vervolgens in halve ringen. Bak de uien met de plakjes ontbijtspek. Bak ondertussen ook de hamburgers bruin en gaar. Bak ook de 2 eieren en probeer daarbij om de dooier heel te laten. Tenzij je daar niet van houdt uiteraard.

Snijd de ciabatta’s doormidden en spuit er mayonaise op. Verdeel wat ijsbergsla over de ciabatta’s. Snijd de hamburger in stukken en verdeel over de ijsbergsla. Verdeel vervolgens de ui, de ontbijtspek en de eieren over de hamburgers. Spuit daar nog wat mayonaise overheen en strooi er wat Parmezaanse kaas op. Klap het broodje na het beleggen weer dicht en je kunt direct aanvallen 😉 Eet smakelijk!

Hoewel ik wel van een vette hap op z’n tijd houd, houd ik er wat minder van als dat vet allemaal langs m’n handen loopt. Daarom heb ik het broodje hamburger opengeklapt en met mes en vork opgegeten. Als dame eet je je broodje toch net wat netter hè 😉