Recept : Rocky Roads

Zoals jullie weten houd ik erg eten en ben ik ook een echte zoetekauw. Toen mijn zusje terugkeerde na haar reis in Australië, nam ze naast prachtige foto’s en herinneringen ook een inmiddels populair familie recept mee : Rocky Roads! Een heerlijke chocolade met de vulling van marshmallows, kersen en pinda’s. Zó lekker dat ik het recept graag met jullie wil delen!

But be careful… Het is zo enorm lekker dat je er echt niet vanaf kunt blijven! En ook nog eens makkelijk om te maken!

Rocky Roads

Ingrediënten voor Rocky Roads
100 gram kersen
500 gram melk chocolade
150 gr pinda’s
250 gram mini marshmallows

Rockyroads Ladify-3

Hoe maak je het?

  • Breek de chocolade in stukken (niet te klein).
  • Verwarm de chocolade in een pan op laag vuur.
  • Als alle chocolade gesmolten is voeg je de pinda’s en de kersen toe en als laatste de mini marshmallows. Meng het geheel door elkaar.
  • Neem een ovenschaal of vierkante bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
  • Giet het mengsel in de vorm en druk het stevig aan.
  • Laat het minimaal 10 uur opstijven in de koelkast en snij het daarna in stukken.

In de koelkast kun je dit ongeveer een kleine week houdbaar houden. Maar goed, zoals eerder gezegd zou het heel knap zijn als je je het niet al na 2 dagen op hebt gesnoept ;).

Zo gek als je zelf wilt!

Je kunt je Rocky Roads zo gek maken als je zelf wilt! Je kunt bijvoorbeeld gezouten pinda’s, biscuits, rozijnen of pecannoten toevoegen. Ook kun je de melkchocolade vervangen door witte chocolade en maak je het recept met witte en pure chocolade. Of je bestrooid je Rocky Roads met geraspte kokos!

Geniet van Rocky Roads!