Recept: rijkelijk belegd broodje hamburger

Eigenlijk eet ik helemaal niet vaak een broodje hamburger, maar zo nu en dan vind ik het wel lekker. Toen ik pas thuiskwam en er een broodje hamburger op tafel stond (of nou ja: alle losse onderdelen van het broodje hamburger) had ik er dus best wel trek in. Wil jij jezelf ook verblijden met een rijkelijk belegd broodje hamburger, dan biedt onderstaand recept wellicht inspiratie!

Ingrediënten voor het broodje hamburger

Onderstaande ingrediënten had ik in huis voor het maken van het broodje hamburger. Uiteraard kun je daar naar eigen inzicht mee variëren. Vind je tomaat bijvoorbeeld lekker, dan zou je dat ook nog toe kunnen voegen aan de onderstaande lijst met ingrediënten. En houd je van saus op je hamburger, dan kun je mayonaise, curry en/of ketchup op tafel zetten voor de liefhebber.

  • 1 pak met 4 hamburgerbroodjes
  • 2 hamburgers en 2 krokante kipfilet schnitzels of 4 hamburgers
  • 2 eieren
  • 4 plakken spek of bakbacon
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 grote ui
  • 2 augurken
  • ijsbergsla

Broodje hamburger maken

In feite is het helemaal niet moeilijk om je eigen broodje hamburger te maken. Het is namelijk alleen maar een kwestie van alle ingrediënten apart bereiden en vervolgens te stapelen.

De hamburgerbroodjes maak je klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. In dit geval zijn ze doorgesneden en even in de koekenpan gebakken aan beide kanten.

Kook de eieren, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd in plakjes. Snijd de augurken in smalle reepjes.

Bak de bakbacon uit in een koekenpan. Maak de ui schoon, snijd in ringen en bak in de koekenpan.

Bak de hamburgers en krokante kipfilet schnitzels en smelt op het laatste de cheddar kaas er overheen (indien gewenst).

Vervolgens zet je alles op tafel en kun je jouw eigen burger bouwen. Mijn eerste hamburger is als volgt opgebouwd: onderkant van het broodje, plakje bakbacon, hamburger met cheddar kaas, uienringen, augurk, ei en bovenkant van het broodje.