Recept Pulpo al Olivio, lekker bij een Pisco Sour cocktail

Een Pisco Sour Cocktail gaat erg goed bij bijvoorbeeld Pulpo al Olivo van de Nederlands-Peruaanse Katinka Lansink Dodero. Ze schreef Mi Casa Peru, een kookboek met tachtig Peruaanse recepten. Katinka: “Pisco Sour is net als Lima prachtig, mysterieus en onverwacht. Het is pure verleiding in een glas. Het zuurtje en bittertje van de Pisco Sour en de umami van mijn pulpogerecht versterken elkaar waardoor dit een explosief goede combinatie is.”

Pulpo al Olivio
©BySam.nl

Recept pulpo al olivio

  • 100 g pitloze uitgelekte kalamata-olijven
  • 1 teen verse knoflook
  • 100 ml arachideolie
  • 1 el limoensap
  • 75 g Griekse yoghurt, 10% vet
  • 6 el slagroom
  • 4 el koffiemelk
  • 1/2 el dijonmosterd
  • 200 g voorgekookte octopustentakels

Bereiding

Maal alle ingrediënten, behalve de tentakels, met een staafmixer tot een mayonaiseachtige substantie. Spoel de octopus goed schoon en dep het met wat keukenpapier droog. Rooster de octopus 10 minuten in een droge koekenpan zodat de tentakels lekker knapperig worden. Dit kan ook perfect op de barbecue; de houtskool geeft een extra smaakdimensie. Leg de tentakels op borden, besprenkel ze met de olijvensaus en serveer met een extra schaaltje van de dip.