Recept: preilasagne met spek en mozzarella

Een tijdje geleden at ik voor het eerst preilasagne en ik was direct verkocht. Waar de ‘standaard’ lasagne bestaat uit onder andere gehakt en tomatensaus, gebruik je voor dit recept compleet andere ingrediënten. De gehakt is vervangen door spekjes en in plaats van tomatensaus gebruik je bechamelsaus. Dat kun je zelf maken van bloem, boter en melk, maar ik gebruik in dit recept een kant-en-klare pot. Als groente heb je voor deze lasagne prei en tuinerwten.

Het resulteert in een lekkere preilasagne die je ongetwijfeld vaker op tafel gaat zetten. En hoewel lasagne vaak klinkt als en er uit ziet als een moeilijk te maken gerecht, valt het echt hartstikke mee. Het enige wat je echt nodig hebt, is een beetje geduld, maar dat valt echt alles mee! Het langste is de oventijd en zelfs dat is maar een half uurtje.

Ingrediënten voor de preilasagne

Ik kan het je zeker aanraden om de preilasagne zelf eens te maken. Haal de onderstaande ingrediënten in huis als je deze preilasagne ook wilt maken en wilt proeven hoe lekker dit gerecht is. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen 😉

  • 450 gram tuinerwten (diepvries)
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 125 gram mozzarella
  • 5 preien
  • 1 pot bechamelsaus

De preilasagne maken

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de prei en snijd deze in ringen. Bak de prei samen met de spekreepjes zo’n 8 tot 10 minuten. Roer het geheel regelmatig door. Voeg daarna de tuinerwten en de bechamelsaus toe en verwarm het geheel nog 4 tot 5 minuten.

Neem een ovenschotel en verdeel hier een paar lepels van het mengsel over. Leg daar de lasagnebladen overheen. Maak zo nog twee lagen van het mengsel met bechamelsaus en de lasagnebladen. Snijd vervolgens de mozzarella in plakjes en verdeel over de preilasagne. Bak de lasagne vervolgens gaar in 25 tot 30 minuten.

Vervolgens kun je aan tafel en genieten van de overheerlijke preilasagne.