Recept Pizza Bianca met Magioni bloemkool pizzabodem

Vorig jaar in Italië at ik ergens in een afgelegen restaurantje op een berg de lekkerste pizza bianca. Nu, een jaar later, leek het mij tijd om zelf eens een pizza bianca te maken. Tenslotte moest ik ook nog steeds de bloemkool pizzabodems van Magioni uittesten. Check hier het recept van mijn pizza bianca met crème fraîche, veel mozzarella, gerookte ham, rucola en een paar tomaatjes voor de kleur.

pizza bianca met gerookte ham en rucola

Ingrediënten pizza bianca

Voor één pizza:

  • 1 bloemkool pizzabodem (bijvoorbeeld van Magioni)
  • 2-3 flinke eetlepels crème fraîche of mascarpone
  • 1 blok mozzarella
  • 4-5 plakken gerookte ham
  • 1 handje rucola
  • 5 snoeptomaatjes

pizza bianca met gerookte ham en rucola

Recept voor een pizza bianca met gerookte zalm en rucola

Op de verpakking van de Magioni bloemkool pizzabodem raden ze aan op de bodem 2-4 minuten af te bakken voordat je de bodem gaat beleggen. Dus dat deed ik. Vervolgens heb ik de bodem ingesmeerd met crème fraîche. Ongeveer 3 eetlepels. De mozzarella heb ik in stukken gescheurd en over de bodem met crème fraîche verdeeld. Fase 1: done. Bak de pizza af voor 10-12 minuten.

Dan nu fase 2: de final touch. Beleg de pizza bianca met gerookte ham, rucola en wat gesneden snoeptomaatjes en je pizza is klaar!

pizza bianca met gerookte ham en rucola