Recept: pastasalade met mosterddressing

Valt ’t op dat ik van eten houd? M’n tweede blog in een week tijd met een lekker recept. Maar aangezien je jezelf elke avond een maaltijd voor moet schotelen, is dat geen probleem toch 😉 Dit keer deel ik graag een recept voor een pastasalade met je. Met regelmaat zet ik een pastasalade op tafel, omdat dat lekker snel klaar is, er voldoende variatie mogelijk is, het goed vult en energie geeft én uiteraard omdat het lekker is!

Eerder deelde ik al recepten voor een pastasalade met gerookte kipfilet en een pastasalade met knakworstjes. Dit keer is de hoofdrol weggelegd voor een pastasalade met mosterddressing. Ik had ‘m nog niet eerder gemaakt, maar toen ik het recept zag, was ik meteen enthousiast. Dat moet wel lekker zijn! Net als de eerder gedeelde recepten is ook dit recept weer een fluitje van een cent om te maken. Bekijk onderstaand het recept voor de pastasalade met mosterddressing. Het recept is voor 4 personen en je maakt ’t in twintig minuten tot een half uurtje.

Ingrediënten voor deze verrukkelijke pastasalade

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 200 gram gemengde ijsbergsla
  • 125 milliliter zure room
  • 55 gram walnoten
  • 2 appels
  • 2 eetlepels mosterd

Pastasalade met mosterddressing maken

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in reepjes of blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes -of reepjes in een minuut of 8 à 10 gaar. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel daarna in plakjes. Roer de zure room en de mosterd door elkaar.

Giet de pasta af. Doe de kipfilet, de appels en de zure room bij de pasta. Roer dit goed door elkaar. Eventueel kun je dit nog op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de ijsbergsla over vier borden. Verdeel de pasta vervolgens ook over de vier borden. Garneer de pastasalade met de walnoten.