Recept: Pastasalade met knakworst

Het werd op een reguliere woensdagavond tegen me gezegd: ik ben er vrijdag niet, dus je eet alleen. Vanaf dat moment schieten talloze gerechten door mijn hoofd die ik kan maken. Ik besloot: het moet simpel zijn, want het derde seizoen van Orange is the New Black komt vrijdag uit en dat móét ik zien (voor de geïnteresseerden: ik keek vrijdagavond vijf afleveringen en de volgende dag nog eens vier). Mijn keuze qua eten viel op een pastasalade met knakworst. Werkelijk één van de meest simpele gerechten ooit en ook nog eens binnen een kwartier op tafel. Voor twee personen maak je het gerecht zoals onderstaand.

Ingrediënten voor deze pastasalade

  • 150 gram pasta
  • 1 blik knakworst
  • 1 appel (rood/geel)
  • 4 augurken
  • ketchup
  • mayonaise

Pastasalade met knakworst maken

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in de tussentijd de knakworsten in stukjes en doe ze in een kom. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Doe deze bij de knakworsten. Neem vervolgens de augurken, snijd deze in stukjes en doe bij de knakworsten en de appel. Spuit ketchup en mayonaise naar smaak in de kom. Niet te veel, want dan wordt het geheel soppig. Is de pasta klaar met koken, giet deze dan af en doe de pasta in de kom. Even goed roeren en je pastasalade met knakworst is klaar. Ik zei toch dat ’t makkelijk was 😉

En voor de variatie …

Het fijne aan pastasalade vind ik dat er altijd voldoende ruimte is voor variatie. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen op de volgende manieren:

  • Halveer zilveruitjes en voeg ze toe aan de pastasalade
  • Snijd cherrytomaatjes in vier stukken en voeg ze toe
  • Strooi wat geraspte kaas over de pastasalade heen
  • Gebruik curry in de pastasalade in plaats van ketchup

Eigen input is natuurlijk altijd mogelijk. Mocht je nou hét aanvullende ingrediënt gevonden hebben dat volgens jou echt niet mag ontbreken in de pastasalade met knakworst, dan sta ik natuurlijk altijd open voor suggesties 😉