Recept: pastasalade met gerookte kipfilet

Vorige week plaatste ik al een recept voor een lekkere pastasalade met knakworst. Dit recept voor pastasalade met gerookte kipfilet is nóg beter en dat deel ik bij deze natuurlijk graag. Net als de pastasalade met knakworst staat ook deze pastasalade met kipfilet in no-time op tafel. In de tijd dat de pasta kookt, voeg je alle andere ingrediënten bij elkaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de pastasalade

Als je naar de supermarkt gaat en van plan bent de pastasalade met gerookte kipfilet te maken, dan moet je de onderstaande ingrediënten in huis halen voor vier personen:

  • 300 gram pasta
  • 200 gram gerookte kipfilet (reepjes)
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 blik perziken
  • 1 bakje Farmersalade
  • 3 bosuitjes

Maak de pastasalade in een handomdraai

Allereerst kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd snijd je de bosuitjes in ringetjes en de perziken in stukjes. Dit doen je samen met de kipfiletreepjes in een grote kom. Voeg ook het bakje Farmersalade toe aan de kom. Is de pasta gaar, giet deze dan af en doe de pasta bij de rest in de kom. Voeg ook de cashewnoten toe. Roer het geheel goed door en je kunt aan tafel.

Een paar kleine aandachtspuntjes

  • Wil je de pastasalade de volgende dag als lunch meenemen naar je werkt, houd de cashewnoten dan apart en strooi ze over je opgeschepte portie heen. De volgende dag zijn de cashewnoten namelijk behoorlijk zompig en niet lekker meer;
  • Bewaar de pastasalade goed afgedekt in de koelkast. Als je het geheel niet afdekt, wordt de pasta taai en hard. Dit is echt niet lekker. En ja, ik spreek uit ervaring 😉
  • Zelf doe ik altijd een stuk minder pasta in de pastasalade dan aangegeven in het recept, want ik vind dat je nogal snel een overkill aan pasta hebt anders. Maar ieder z’n eigen smaak uiteraard 🙂

Het originele recept vind je op de website van Allerhande.