Recept: pannenkoeken met appel-kaneelvulling

Ruim een week geleden vierde ik mijn 25e verjaardag. Van één van mijn collega’s kreeg ik een boek cadeau met recepten voor pannenkoeken. Van hartig tot zoet: alles is vertegenwoordigd in dit boek. Normaal gesproken bak ik pannenkoeken naturel, met spek of met rozijnen. Maar in dit boek staan zoveel ideeën dat ik maar eens wat anders heb geprobeerd. Mijn oog viel direct op het recept voor de pannenkoeken met een vulling van appel en kaneel. Dat beviel dusdanig goed dat ik graag het recept met je deel!

Wat heb je nodig voor de pannenkoeken?

Heb je ook wel trek in pannenkoeken, dan raad ik je dit recept zeker aan. Haal het onderstaande in huis voor de pannenkoeken met appel-kaneelvulling:

  • Een pak pannenkoekenmix
  • Vier appels
  • Suiker
  • Kaneel

Ik kies altijd voor pannenkoekenmix waar je alleen nog water aan toe hoeft te voegen. Wel zo makkelijk, supersnel klaar en echt hartstikke eenvoudig.

Maak de pannenkoeken met appel-kaneelvulling

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Strooi suiker en kaneel over de appels en roer goed door. Zet dit apart, zodat de suiker en de kaneel goed in de appelblokjes kunnen trekken.

Bak de pannenkoeken stuk voor stuk en houd ze ondertussen warm. Heb je alle pannenkoeken gebakken, doe dan de appelblokjes in de pan en laat dit 5 tot 10 minuten op het vuur staan. Op die manier gaat de suiker een beetje karameliseren.

Verdeel vervolgens de appel-kaneelvulling over de pannenkoeken, vouw dubbel en eet lekker op! Heerlijk 😀

En de pannenkoeken die over waren gebleven? Daar heb ik er de volgende dag nog een paar van op met aardbeien en wat suiker. Heerlijk!

Ik weet zeker dat ik binnenkort nog een aantal recepten uit het boek ga proberen, want ik zag ook al recepten voor kaaspannenkoeken en pannenkoeken met spek en ui. Als het bevalt, lees je het recept ongetwijfeld terug op Ladify 🙂