December bestaat bij ons uit veel etentjes met vrienden en familie. Deze panna cotta is een echte allemansvriend en doet het altijd goed! Iedereen is er namelijk dol op én het is niet al te moeilijk om te maken ;).
Recept Panna cotta voor 4 personen:
500 ml ongezoete slagroom
1 vanille stokje
40 gram suiker
3 blaadjes gelatine
Frambozen
Aardbeien
1. Week de gelatine blaadjes in een bakje met water.
2. Doe de slagroom in de pan, samen met de suiker en snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Laat het 15 minuten goed doorkoken. Roer ondertussen regelmatig met een garde goed door.
4. Was alvast de frambozen en aardbeien en snijd deze wat kleiner.
3. Haal de pan met slagroom van het vuur en knijp de gelatine hierin uit en room dit goed.
4. Giet je mengsel in kleine vormpjes of in een mooie schaal.
5. Zodra de panna cotta is afgekoeld dien je deze minimaal 5 uur in de koelkast te zetten zodat het goed op kan stijven.
6. Na het opstijven kun je de panna cotta serveren met het vers gesneden fruit!
Geniet ervan!