Recept: omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham

In mijn koelkast heb ik een aantal producten standaard staan. Zo staat er altijd een doosje met 6 of 10 eieren. Regelmatig kook ik ’s ochtends een eitje voor bij het ontbijt op brood of bak ik een ei met wat ontbijtspek. En ’s avonds gaat er geregeld een gekookt ei door de salade heen.

Voor nieuwe recepten met ei sta ik dan ook altijd open en toen ik het recept voor deze omeletrolletjes tegenkwam, wilde ik het direct proberen. Deze omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham zijn bedoeld als borrelhapje, maar je kunt ze ook prima klaarmaken voor tijdens de lunch.

Omdat het best wel voor herhaling vatbaar was – deze omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham – deel ik het recept graag via Ladify. Onderstaand vind je de ingrediënten én het recept.

Ingrediënten voor de omeletrolletjes

Wil je de omeletrolletjes ook maken, haal dan de onderstaande ingrediënten in huis.

  • 6 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 40 milliliter melk
  • 9 plakken rauwe ham
  • bieslook

Omeletrolletjes maken

Klop de eieren los en luchtig met de melk. Bak vervolgens een stuk of drie dunne omeletten van dit mengsel. Laat de omeletten afkoelen op een bord.

Meng de ricotta met de bieslook. Smeer een dun laagje van het ricotta-bieslookmengsel over de omeletten en verdeel de plakjes ham over de omeletten.

Rol de omeletten strak op en verpak ze in vershoudfolie. Laat dit vervolgens minstens een uur opstijven in de koelkast. Snijd de omeletten vervolgens in rolletjes en steek in elk rolletje een prikkertje.

Wil je de omeletten als lunch eten in plaats van als borrelhapje (wat ik deed), laat ze dan niet afkoelen, maar bestrijk direct met de ricotta en verdeel de ham er direct overheen. Rol de omeletten dan op en snijd met mes en vork in stukjes om direct van te genieten.

Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit het blad Boodschappen.