Recept: MonChou toetje met lange vingers

Onlangs publiceerde ik op Ladify een recept voor een overheerlijke MonChou taart. Dit is echt één van de lekkerste dingen ter wereld. Een afgeleide van de MonChou taart is het MonChou toetje met lange vingers. Normaal gesproken maak je een MonChou taart met bastognekoeken, maar lange vingers is wel eens lekker ter afwisseling. Heb je liever bastognekoeken, dan zie ik geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen 😛

Ik kwam dit toetje tegen op Pinterest en binnen één seconde was ‘ie op mijn eigen bord Food gepind. Het originele recept is afkomstig van het blog By Aranka. Maar aan de hand van onderstaand recept kom je er ook wel uit 😉 Het fijne is dat je het toetje binnen een kwartier gemaakt hebt. Dus heb je niet heel veel tijd, maar wil je wel een lekker dessert serveren, dan is dit een echte aanrader. Bovendien is het toetje niet alleen hartstikke snel klaar, het is ook nog eens reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor het MonChou toetje

Voor vier MonChou toetjes heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

  • ½ pak lange vingers + vier losse lange vingers
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram MonChou
  • 50 gram suiker
  • 1 blik vlaaifruit aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een klein beetje boter

Smelt boter in een pannetje op het fornuis. Maal de lange vingers fijn in een keukenmachine. Meng de lange vingers met de gesmolten boter en roer dit goed door. Neem vier mooie drinkglazen of glazen schaaltjes en verdeel de lange vingers over de bodem.

Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanillesuiker. Klop daarna de MonChou door het mengsel heen. Verdeel dit over de vier glazen. Verdeel daarna de vlaaivulling over de vier glazen. Steek ter decoratie een lange vinger in elk glas. Gebruik je glazen schaaltjes, dan kun je een halve lange vinger per glazen schaaltje nemen.