Onlangs las je op Ladify het recept voor cheesecake met Tony’s Chocolonely en Rolo. Op dezelfde dag als dat deze cheesecake gemaakt werd, maakte ik samen met mijn collega nóg een cheesecake. Om precies te zijn de Milka Oreo Kinder Bueno Nutella cheesecake. Geen eigen recept, maar eentje van Jelmer de Boer.
Ingrediënten voor de cheesecake
Voordat je aan de slag kunt met het maken van deze overheerlijke Milka Oreo Kinder Bueno Nutella cheesecake moet je uiteraard wel eerst de nodige ingrediënten in huis halen. Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt:
- 200 gram mon chou
- 200 gram Milka chocolade
- 200 gram Nutella
- 250 milliliter slagroom
- 50 gram roomboter
- 25 gram suiker
- 5 Kinder Bueno’s
- 2 pakken Oreo
Maak de cheesecake
Neem een springvorm en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Doe de Oreo’s in een keukenmachine en maal ze fijn. Meng de Oreo-kruimels met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de vriezer.
Klop de slagroom luchtig en voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Klop de mon chou een beetje los en meng met de slagroom. Doe dit mengsel in de springvorm en zet weer terug in de vriezer, minstens 2 uur. Let goed op dat je de slagroom stijf genoeg klopt. Dit was bij mij namelijk niet het geval en dat leidde tot problemen met het goed aansnijden van de cheesecake 🙁 (hij was er overigens niet minder lekker om)
Smelt de Milka au bain marie en voeg hier de Nutella aan toe. Roer de Milka en de Nutella goed door elkaar en verspreid dit over de cheesecake. Breek vervolgens de Kinder Bueno in kleine blokjes en druk in de Nutella/Milka-laag.
Zet de cheesecake in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Vervolgens haal je de cheesecake uit de koelkast en kun je beginnen met smullen 🙂