Net terug van vakantie en vastberaden om minder te gaan snoepen… totdat ik de goddelijke repen chocolade van Hands Off My Chocolate ontving. Tja, hier moest ik wel een recept mee maken. En een healthy recept is dan toch echt onmogelijk. Aangezien de Magic Cookie Bars nog op mijn to bake lijstje stonden, was dit een goed excuus om dit recept te gaan maken. Lekker, maar o zo machtig.
Ingrediënten Magic Cookie Bars
- 2 repen chocolade: Hands Off My Chocolate (Seriously Dark & Hazelnut, Seasalt & Cacao Nibs; 200 gram)
- 115 gram roomboter
- 125 gram koekkruimels (bijv. Maria biscuitjes)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gram kokosschaafsel
- 120 gram gehakte noten
Recept Magic Cookie Bars Hands Off My Chocolate
Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante springvorm, bakblik of overschaal van ca. 20 cm met bakpapier.
Maal de koekjes met een foodprocessor tot kleine kruimels. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Doe de mix in de springvorm en druk dit stevig aan. Giet de gecondenseerde melk over de koekbodem. Hak de chocolade in stukken en strooi dit over de gecondenseerde melk. Hak vervolgens ook de noten in stukken en meng dit met het kokosschaafsel. Strooi dit mengsel over de chocolade en druk het geheel stevig aan, zodat het een geheel wordt. Bak de repen in ongeveer 40-50 minuten af, en laat ze helemaal (!) afkoelen voor je gaat snijden, anders vallen ze uit elkaar.
Enjoy your cheat!