Recept: kip met mango, pinda’s en rijst

Soms zijn er van die dagen dat je geen zin of tijd (of allebei) hebt om te koken en dat je eigenlijk alleen maar snel aan tafel (lees: in de bank) wilt. Die dagen komen – laten we eerlijk zijn – vaker voor dan je denkt.

En precies om die reden is het fijn om een paar makkelijke recepten achter de hand te hebben waar je op terug kunt vallen. Want – laten we nogmaals eerlijk zijn – vier dagen per week een maaltijdsalade of zo’n smerige opwarm-pizza eten, dat is ook niet alles.

Precies voor zulk soort momenten heb ik een aantal handige gerechten achter de hand, waarvan het recept voor kip met mango, pinda’s en rijst er eentje is. En zo eenvoudig als dit gerecht eigenlijk klinkt, zo simpel is het ook om te maken. Het is echt een kwestie van wat ingrediënten snijden, bakken en aan tafel 🙂

Ingrediënten voor dit kip recept

Zoals gezegd is dit recept voor kip, mango, pinda’s en rijst supersnel te maken, bovendien hartstikke eenvoudig. Haal het volgende in huis als je binnen een kwartier van een lekkere maaltijd wilt genieten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 2 mango’s
  • 200 gram rijst
  • pinda’s
  • flesje zoetzure woksaus

Maak de kip met mango, pinda’s en rijst

Breng een pan water aan de kook en kook vervolgens de rijst gaar in 8 minuten. Laat dit vervolgens 15 minuten apart staan.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. Ontdoe in de tussentijd de mango’s van de schil en snijd ze in blokjes.

Voeg dit toe aan de kipfilet en bak een paar minuten mee. Giet er ook direct wat van de zoetzure woksaus bij. Laat dit geheel een paar minuutjes pruttelen.

Schep vervolgens de kip met mango op een bord en strooi er wat pinda’s overheen. Serveer het geheel met de rijst.