Recept: Kinder Bueno mousse (klaar in 10 minuten)

Simpele toetjes die snel op tafel staan zijn bij mij altijd welkom. Zo maakte ik eerder al de zomerse coupe met blauwe bessen en frambozen, frambozentrifle en bosvruchten yoghurt met bitterkoekjes. En niet te vergeten: het toetje van Mon Chou met lange vingers.

Onlangs maakte ik een nieuw recept. Net zo simpel als de bovenstaande toetjes en zeker net zo lekker. Word jij ook wel enthousiast van de woorden Kinder, Bueno en mousse? Dan is dit toetje zeker een aanrader om te maken. Bovendien razendsnel op tafel, want binnen tien minuten ben je klaar. Op de tijd na om het toetje op te laten stijven dan, maar geduld is een schone zaak 🙂

Ingrediënten voor de Kinder Bueno mousse

Om de Kinder Bueno mousse te maken, heb je maar drie ingrediënten nodig, te weten:

  • 250 milliliter verse slagroom (opgeklopt)
  • 175 gram mascarpone
  • 5 pakjes Kinder Bueno

Heb je dit in huis gehaald, dan kun je aan de slag met het maken van de Kinder Bueno mousse.

Kinder Bueno mousse maken

Breek vier pakjes Kinder Bueno in stukjes en prak fijn met een vork. Smelt dit vervolgens au bain marie. Zorg er voor dat alle chocolade goed gesmolten is. Haal daarna je pan van het vuur en roer de mascarpone door de gesmolten Kinder Bueno heen. Roer dit heel goed door elkaar, tot je een egaal mengsel hebt. Spatel vervolgens heel voorzichtig de slagroom door het geheel heen.

Verdeel de mousse over drie of vier glazen en breek de overige Kinder Bueno in stukken Druk in elk glas mousse twee stukjes Kinder Bueno. Laat dit vervolgens minstens een half uur opstijven in de koelkast.

Wil je overigens nog eens aan de slag met Kinder Bueno en zoek je naar een lekker recept, kijk dan naar deze Milka Oreo Kinder Bueno Nutella cheesecake. Iets minder makkelijk om te maken dan de Kinder Bueno mousse, maar o zo lekker!