Recept: kapsalon

Waar ik doordeweeks over het algemeen een redelijk gezonde maaltijd eet, vind ik het in het weekend vaak lekker om wat minder gezond te eten. Maar omdat elk weekend patat met een frikandel speciaal nou ook niet het ideaalbeeld is en ik er wel van houd om zelf eten klaar te maken, besloot ik om thuis eens kapsalon op tafel te zetten. Omdat het een kwestie is van wat dingen opwarmen en bij elkaar voegen ook nog eens ideaal als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het maken van je maaltijd.

Kapsalon is een vrij nieuw gerecht binnen de Nederlandse grenzen. Als we de verhalen mogen geloven, bestaat het hier sinds 2003. Het zou als volgt zijn gegaan: Nataniël Gomes is eigenaar van een kapsalon aan de Schiedamseweg in Roterdam. Hij liet bij een shoarmatent vlakbij zijn kapsalon een lunchschotel samenstellen met al zijn favoriete ingrediënten er in. Hij bestelde dit regelmatig en daarmee kreeg het gerecht de naam kapsalon toebedeeld. Als iemand vanuit de kapper naar de shoarmazaak ging en vroeg om een kapsalon, dan wist de shoarmazaak precies wat er bedoeld werd. Inmiddels is de term kapsalon redelijk ingeburgerd en kun je deze vette hap in vrijwel elke shoarmatent en snackbar wel bestellen.

Ingrediënten voor kapsalon

Wil je zelf kapsalon maken, haal dan de onderstaande ingrediënten in huis voor 3 tot 4 personen:

  • 600 gram ovenfrites
  • 500 gram shoarma
  • 175 gram geraspte kaas
  • 150 gram gemengde salade
  • 1 flesje knoflooksaus
    • De kapsalon binnen vijftien minuten op tafel

      Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de ovenfrites. Bak de ovenfrites gaar volgens de aangegeven baktijd. Bak ondertussen de shoarma goed bruin. Doe de ovenfrites in een ovenschaal en verdeel de shoarma er over. Strooi daarna de geraspte kaas over de shoarma en patat heen. Zet de ovenschaal nog een paar minuutjes in de oven, zodat de kaas goed smelt. Haal de kapsalon daarna uit de oven, verdeel de sla er over en schenk daarna de knoflooksaus over de kapsalon heen. Eet smakelijk! 😀