Recept: Gezonde wafels uit de oven

Van een goed ontbijtje heb je heel de dag profijt. En zeg nu zelf, wie start zijn ochtend nu niet graag met wat lekkers. Ja je leest het goed vandaag willen wij het recept van gezonde wafels met je delen. Van die wafels die je gerust als ontbijt of lunch kunt nemen om je zelf eens flink te verwennen. Het handige van dit receptje is dat je er niet eens een wafelijzer voor nodig hebt. Niet iedereen heeft namelijk zo’n ding huis. Vaak zijn deze apparaten nog vrij prijzig en nemen ze veel ruimte in beslag in je keuken. Maar gelukkig zijn er alternatieven, zelf gebruik ik namelijk al een tijdje een siliconen wafelvorm. Voor mijn gevoel zijn de wafels uit de oven net zo lekker als die uit een wafelijzer. Voor een paar euro kun je al zijn siliconen vorm kopen bij de Xenos.

Bekijk het overheerlijk recept om jezelf ook eens te verwennen met een heerlijk wafel ontbijtje bijvoorbeeld. Ik zou zeggen, ga het snel uit proberen. De wafels zijn heerlijk zoet door de honing en banaan die aan het ‘ beslag’ worden toegevoegd. De kaneel die ik er aan toegevoegd hebt geeft net dat lekkerdere en warme bijsmaakje. Oh, en ze vullen ook nog eens super.

Ingrediënten voor vier wafels:

  • 100 gram speltbloem
  • 125 ml (ongezoete) amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • Wat fruit zoals frambozen of blauwe bessen voor op de wafels.

Bereidingswijze van de wafels

Het is handig om de oven voor te verwarmen voordat je het beslag voor de wafels gaat maken. Zet de heteluchtoven op 220 graden en zorg dat je siliconen wafel vormen klaar liggen.
Voor een beslag moet je één grote mengkom hebben. Begin met het prakken van de banaan en doe dit in de kom. Vervolgens ga je alleen het eigeel van je ei toevoegen aan de kom waar de banaan in zit. Het eiwit bewaar je in een apart bakje.

Voeg de speltbloem, amandelmelk, honing, kokosolie en het kaneel toe aan het banaan-ei mengels. Roer dit een paar minuten goed door. Wanneer het eruit ziet als een smeuig mengels dan zit je goed.
Ga dan verder met het opkloppen van het eiwit totdat er een stijve substantie ontstaat. Dit kan makkelijk met een garde. Voeg vervolgens het opgeklopte eiwitschuim toe aan het wafelbeslag.

Nu is het tijd om het beslag in de siliconen wafelvormen te gieten. De wafels gaan voor 15 min de oven in. En klaar zijn je gezonde wafels! Wordt dit ook jouw favoriete ontbijtje op een heerlijke zondag morgen? Ik ga er nu in ieder geval lekker van genieten.