Recept: frambozentrifle

Normaal gesproken eet ik doordeweeks geen toetjes, maar als ik eters krijg, zet ik vaak wel een dessert op tafel. Omdat het afgelopen week prima weer was, had ik best wel zin in een toetje met een zomers tintje. Mijn keuze viel op een overheerlijke frambozentrifle.

Het mooie hieraan is dat het een eenvoudig recept is om te maken, dat je het snel op tafel hebt staan en, niet geheel onbelangrijk, dat het hartstikke lekker is. Onderstaand recept is voldoende voor vier personen. Als je normale porties eet, houd je zelfs nog een beetje frambozentrifle over voor de volgende dag 😉

Ingrediënten voor de frambozentrifle

Naast een ovenschaal om de frambozentrifle in te maken, heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Wil je voor iedereen een eigen portie maken, dan kun je in plaats van een ovenschaal ook bijvoorbeeld vier grote glazen nemen.

  • 500 gram frambozen
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 1 cake
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • frambozenjam

De frambozentrifle maken

Neem de ovenschaal en verdeel daar de frambozen over. Zorg wel dat je er een aantal achter houdt voor de garnering. Snijd vervolgens de cake in dunne plakjes en verdeel deze over de frambozen. Besmeer de plakjes cake met frambozenjam. Snijd nogmaals dunne plakjes van de cake en verdeel deze over de plakjes cake met frambozenjam.

Klop de slagroom vervolgens lobbig met het zakje klopfix en de vanillesuiker. Roer hier vervolgens de Griekse yoghurt doorheen. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal. Verdeel vervolgens de frambozen over het mengsel van slagroom en yoghurt.

Je kunt direct genieten van de heerlijke frambozentrifle 😀

Andere recepten met frambozen

Ben je net als ik gek op frambozen, dan kun je de onderstaande recepten waarschijnlijk ook wel waarderen. Heb je een keer geen zin in een frambozentrifle, dan zou je bijvoorbeeld kunnen maken: