Pasta ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik een tijdje geleden werd uitgenodigd voor een diner bij vrienden kreeg ik wel een heel speciaal soort pasta voorgeschoteld, namelijk courgette pasta. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat was het heerlijk. Vandaar dat ik gelijk het recept heb gevraagd en ik kon het niet laten om deze met je te delen.
Wie zei dat gezond eten niet lekker kon zijn? Met deze courgette pasta tover je binnen no-time een heerlijke gezonde pasta op tafel! Een echte aanrader, en het is ook nog is zo klaar. Voor het maken van courgette pasta is het handig om een spirelli spiraalsnijder te gebruiken. Hierdoor krijg je mooie dunnen slierten. Hoe maak je het? Dit heb je er voor nodig:
Ingrediënten voor twee personen
- 2 courgette
- 2 kipfilets
- champignons
- snoep tomaatjes (2 gewone tomaten kan ook)
- 1 ui
- teentje knoflook
- 2 el (zelfgemaakte) pesto
- peper en zout
- olijfolie
Bereiden van Courgette Pasta
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. In de braadpan doe je een klein scheutje olijfolie. Vervolgens braad je hier de kip in. Over de kip mag je gerust wat peper en zout doen voor wat extra smaak.
Terwijl de kip gaar aan het worden is, snijd je 1 ui,een half doosje champignons en een flink aantal snoeptomaatjes in kleine plakjes. Voeg deze toe aan de kip.
Nu is het tijd om met de spirelli aan de gang te gaan. Was de courgettes af en snijd ze allebei in mooie slierten. Vervolgens doe je een teentje knoflook in de wok en voeg je de courgette pasta toe. Wok de pasta ongeveer 3 minuutjes. (De courgette pasta kan je ook koud eten, maar mijn voorkeur gaat uit naar wokken).
Ondertussen voeg je aan de kip met groenten twee eetlepels pesto toe en klaar is kees. Hierna is het tijd om lekker te gaan smullen!
Eet smakelijk!