Recept: chocolademoussetaart met peer

Soms kom je van die recepten tegen waarvan je al gaat kwijlen als je alleen nog maar naar het plaatje kijkt. Dit recept voor chocolademoussetaart met peer is daar een uitstekend voorbeeld van. Ik kwam het recept tegen en dacht: dit ga ik binnenkort echt een keertje maken. Uiteindelijk bleek “binnenkort” een paar maanden later te zijn, maar ach: beter laat dan nooit toch 😉

Ingrediënten voor de chocolademoussetaart

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 50 gram melkchocolade
  • 4 eieren
  • 2 handperen
  • 1 eetlepel citroensap

Daarnaast heb je ook een springvorm nodig met een doorsnede van 24 centimeter.

De chocolademoussetaart maken

Verwarm de oven voor op 190ºC en bekleed de springvorm met bakpapier. Ik heb daarnaast nog de rand van de bakvorm met een speciale bakspray ingespoten. Scheid de eieren en mix de eidooiers met 100 gram suiker tot een lichtgele, luchtige massa.

Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie. Laat dit mengsel een beetje afkoelen. Roer daarna de gesmolten chocolade door het mengsel van eidooiers en suiker. Klopt de eiwitten stijf en voeg hier geleidelijk de resterende 100 gram suiker aan toe. Spatel de eiwitten vervolgens door het chocolademengsel. Schep het mengsel in de springvorm.

Bak de taart in 40 minuten gaar in het midden van de oven. Schil daarna de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in parten. Verdeel de plakjes over de taart en sprenkel daar het citroensap overheen.

Als het recepten met chocolade betreft, dan kun je bijna niet de mist in gaan wat mij betreft. Chocolade smaakt altijd goed en dat was ook zeker weer het geval met deze taart. Vooral de combinatie met peer is erg geslaagd in mijn ogen 😀 Bovendien – en dat vind ik echt een enorm voordeel – is de chocolademoussetaart met peer hartstikke eenvoudig om te maken.

O ja, als je dan binnenkort nóg een keer wat lekkers wilt maken, probeer dan eens dit recept voor een chocoladebrownie met frambozen en witte chocolade stukjes.