Recept: Chocolade Bananenbrood

Het is geen cake, geen brood en zelfs geen cheat! Dit eiwitrijke, chocolade bananenbrood is the best I ever made. Elke schreef eerder al over haar ‘best bananabread ever’, maar in de categorie chocolade bananenbrood spant deze variant (voor nu) de troon. Ik kreeg dit recept van een vriendin en met een paar kleine aanpassingen maakte ik er mijn eigen variant van. Check het recept, maak het en heb de rest van de week een gezonde snack en/of pre-breakfast.

Ingrediënten Chocolade Bananenbrood:

  • 2 flinke, rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 4 theelepels cacaopoeder
  • 1 sachet whey eiwitpoeder (Body & Fit, smaak naar keuze)
  • 1 zakjes bakpoeder
  • 200 gram havermout(meel)

Recept Chocolade Bananenbrood

Recept voor 1 Chocolade Bananenbrood

Prak de bananen, blend ze in een blender of pureer ze met een staafmixer. Ik koos voor het laatste. Voeg de eieren bij het bananenmengsel en pureer het (in mijn geval) tot een glad mengsel.

Voor een fijne cake kun je het beste havermout meel gebruiken. Dit maak je heel makkelijk door de havermout in een foodprocessor te malen.

Voeg de cacaopoeder en het havermout meel bij het banaan-ei mengsel. Ik koos er voor om alles ingrediënten met de staafmixer te mengen, maar je kunt de rest van de ingrediënten ook mengen met een spatel of alles achter elkaar in de blender gooien.

Als laatste voeg je het zakje eiwitpoeder en het bakpoeder toe. Je zult zien dat je mengsel hier ineens een stuk dikker door wordt.

Vet een cakeblik in met boter of kokosolie of bekleed het cakeblik met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en bak het bananenbrood 30 minuten in de oven, op 220 graden. Let op dat je bananenbrood niet te donker wordt en dek het eventueel af met en stukje aluminiumfolie.

Recept Chocolade Bananenbrood

Variatietip 1: Met de smaak eiwitpoeder kun je eindeloos variëren. Ik gebruikte voor dit recept de smaak: vanille ice cream. Daarnaast kun je recept aanvullen met noten of fruit.

Variatietip 2: Je kunt dit recept ook gebruiken voor muffins. Giet het mengsel dan simpelweg niet in een cakevorm maar in muffinvormpjes. Easy Peasy!

Recept Chocolade Bananenbrood Recept Chocolade Bananenbrood