Recept : Cheesecake met witte chocolade

Een collega van mij had een heerlijke taart gemaakt vanwege haar verjaardag. Twijfel twijfel… zal ik een stukje pakken? Ik ben natuurlijk aan het opletten zoals elke vrouw 😉  Eerst hebben andere collega’s een stukje geproefd en de een na de ander was er enorm enthousiast over en zat te genieten. De vraag werd op tafel gegooid… Zijn het de calorieën waard? Hihi. De collega’s die met hun gedachten in het taartje zaten konden nog net antwoord geven. Volmondig JA!!

Ik kon het toch niet weerstaan. Een klein stukje had ik afgesneden. Er nog naar kijkend…heb ik een juiste keus gemaakt. Er hoort nog een sausje op…die had ik al afgeslagen. Toch een hapje pakkend. De vork is mijn mond nog niet uit en proef al de enorme smaaksensatie. Wat een ongelooflijk lekker taartje! Dit is echt heerlijk!

Meteen het recept gevraagd en vorige week voor mijn vaders verjaardag gemaakt.

Ingrediënten

250 gram digestive koekjes
250 gram frambozen (diepvries)
250 gram bramen (diepvries)
120 gram boter
11 eetlepels rietsuiker
3 eetlepels kraanwater
600 gram Mon Chou zacht & luchtig (bakje à 200 g)
8 gram vanillesuiker (zakje à 8 g)
300 gram witte chocolade
125 ml crème fraîche
3 eieren

Dit zijn de ingrediënten en dan volgt nu het recept:

1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
2. Maal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels. Laat ondertussen het fruit ontdooien. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 eetlepels rietsuiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en laat 15 min afkoelen. Laat de oven aan staan.
3. Breng ondertussen in een steelpan de bramen en frambozen met 3 eetlepels suiker en het water aan de kook. Laat 5 min. op zacht vuur doorkoken. Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kom en druk met de bolle kant van een lepel erdoor. Zet de kom in een laagje koud water in de gootsteen en laat de bosvruchtensaus in 15 min. afkoelen. Roer af en toe goed door.
4. Roer ondertussen in een grote kom de roomkaas los en meng met de rest van de rietsuiker en de vanillesuiker.
5. Hak de witte chocolade fijn. Meng de chocolade in een andere kom met de crème fraîche en verwarm 1 min. op 500 watt in de magnetron. Roer door en verwarm het chocolademengsel tot het een egale massa is. Roer een voor een de eieren erdoor en meng het door het roomkaasmengsel.
6. Schenk heet water in de braadslee en plaats onder het midden van de oven.
7. Schep 1/3 van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Verdeel hierover 6 el bosvruchtensaus. Herhaal dit nog twee keer totdat het roomkaasmengsel op is. Bewaar de rest van de saus afgedekt in de koelkast. Maak met een satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat een marmerpatroon ontstaat.
8. Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster boven de braadslee. Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 min. in de oven afkoelen. Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht. Dek hem af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de rest van de bosvruchtensaus.

En dit is dan het resultaat!! Smullen maar! Geloof mij… het zijn de calorieën meer dan waard :)!

Cheesecake met witte chocolade