Recept: cheesecake met Tony’s Chocolonely en Rolo

Door één van mijn collega’s word ik regelmatig geconfronteerd met taarten en andere lekkernijen. Niet in real life, maar op Facebook. Daar noemt zij mij met enige regelmaat in de reacties van taarten (95%) en andere heerlijkheden waarvan de recepten op Facebook te vinden zijn.

Dat vind ik uiteraard helemaal niet erg, want dan kan ik verlekkerend naar foto’s en video’s van lekker eten kijken. Maar liever nog dan dat ik naar die dingen kijk, steek ik ze in mijn mond. Na de zoveelste tag op Facebook besloot ik: dit moet anders: we moeten niet kijken, maar proeven!

Samen met mijn collega besloot ik een bakmiddag in te plannen, waarop we een aantal van de gevonden recepten zouden maken. Tijdens de kerstvakantie was het zo ver en op een koude donderdagmiddag gingen we in de keuken aan de slag met het maken van twee cheesecakes.

Eén van deze cheesecakes was de cheesecake met Tony’s Chocolonely en Rolo. Dit recept heb je op Glamour wellicht al voorbij zien komen. Zo niet, lees dan gauw verder!

Ingrediënten voor deze cheesecake

Heb je wel zin in deze lekkere cheesecake met Tony’s Chocolonely en Rolo, haal dan de onderstaande ingrediënten in huis.

  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram MonChou
  • 100 gram Tony’s Chocolonely (karamel zeezout)
  • 75 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • 2 rollen Rolo
  • 2 zakjes Klopfix
  • 0,5 pak Bastogne

Cheesecake maken

Smelt de roomboter in een steelpan op het fornuis. Hak de Bastogne koeken fijn met een keukenmachine. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en meng dit goed door elkaar.

Neem een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de springvorm, druk dit aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast.

Meng de MonChou met de suiker. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de zakjes Klopfix. Let op: de slagroom moet maar net aan stijf zijn. Schep het MonChou-mengsel door de slagroom.

Haal de springvorm uit de koelkast. Schep het mengsel van MonChou en slagroom in de springvorm. Laat dit vervolgens twee uur opstijven in de koelkast.

Haal de cheesecake uit de koelkast. Smelt de Tony’s Chocolonely au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de cheesecake. Druk de Rolo’s voorzichtig in de gesmolten chocolade.

Zet de cheesecake in de koelkast en laat staan tot de chocolade hard is geworden.

Ben je op zoek naar nóg meer lekkers om te maken, bekijk dan ook zeker de onderstaande recepten: