Recept: Carpaccio wraps

Maandenlang at ik op kantoor elke dag twee speltcrackers met pindakaas. In de maanden daarna at ik op kantoor elke dag twee Waldkorncrackers met kipfilet (en soms een beetje mosterd). Maar zoals met alles, gaat dat na verloop van tijd vervelen. Vijf dagen in de week dezelfde lunch naar binnen werken, is niet echt een aanrader. Daarom ging ik op zoek naar andere dingen om te eten als lunch.

Via Instagram kwam ik op een goed idee. Daar volg ik namelijk Laura Kieft (van Laura’s Bakery). Zij zet altijd de meest goddelijke foto’s op Instagram en onlangs waren ze daar: de carpaccio wraps. Oorspronkelijk bedoeld als hapje, maar ik dacht: hey, dat kan ook prima als lunch.

Wat heb je nodig voor de carpaccio wraps?

Voor mezelf heb ik 2 wraps gemaakt, dat vond ik wel een aardige lunch. In dat geval heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Het hangt wel een beetje van jezelf af hoeveel je overal van neemt. Ik ben niet echt een groot voorstander van groenvoer, dus ik had redelijk weinig rucola 😉

2 wraps
carpaccio
groene pesto
rucola
Parmezaanse kaas
pijnboompitjes

De carpaccio wraps in een handomdraai op tafel

Op allebei de wraps smeer je een dun laagje pesto. Verdeel vervolgens de plakjes carpaccio over de wraps heen.

Rooster wat pijnboompitjes in een koekenpan en strooi die over de carpaccio heen. Verdeel vervolgens de rucola over de wrap en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen.

Rol de wraps strak op en doe er aluminiumfolie omheen. Laat de wraps minstens een half uur in de koelkast liggen.

Zelf had ik de wraps een avond van tevoren gemaakt, zodat ik ze ’s ochtends voor vertrek naar kantoor alleen nog maar uit de koelkast hoefde te snaaien. Ideaal! 😀 En, zo bleek tijdens de lunchpauze, ook buitengewoon lekker! Een echte aanrader dus, deze carpaccio wraps.

Het originele recept is afkomstig van Laura’s Bakery.